Van life

Vilse i Amsterdam

amsterdamhusen

När jag var yngre var en av mina största farhågor när jag var i nya städer eller länder, att jag skulle framstå som en turist. Vilket jag ju var, men jag hatade känslan av att inte passa in och att inte vara en av dem ”invigda”. Idag har den osäkerheten bytts mot en pirrande känsla av att vilja samla på mig så många nya intryck som möjligt. Jag älskar att gå vilse i städer med kameran beredd och bara låta intuitionen leda, vilket som tur var är någonting jag delar med Carl. Igår gick vi vilse och hittade rätt igen bland Amsterdams kullerstenar och vindlande kanaler.

When I was younger one of my biggest concerns while I visited new cities och countries, was that I would come off as a tourist. Which I was of course, but I hated the feeling of not belonging and not being one of the cool kids. Today that uncertainty is gone and a exited feeling is there instead, a feeling that I want to collect as many new impressions as i can. I love to go astray with my camera prepared in new citys and let intuition lead the way, something that i luckily share with Carl. Yesterday we got lost and found our way again along Amsterdams cobblestones and meandering canals. 

amsterdamcarlaffär

amsterdamcykelgatan

Trots en sömnig måndagsatmosfär var Westerpark ett område som var lätt att förälska sig i. I de fantastiska gamla fabrikshusen av tegel finns mängder av restauranger, vinbarer, caféer och till och med en biograf. Runtom hela detta område ligger också en stor fin park, vars grönska spiller över in i allt det karga.

In spite of the sleepy Monday atmosphere Westerpark was definitely a district to fall in love with. In the fantastic old fabric houses, there is restaurants, wine bars, cafes and even a cinema. Around the whole area is a big green beautiful park. 

amsterdamcykel

Redan på tåget från Haarlem bestämde vi oss för att dagen skulle gå i matens tecken. Efter att ha levt i vanen i snart en månad, hade vi så många godsaker som vi drömde om. Mina största var cappuccino (som jag fick i mig två stycken under dagen), halloumi (som verkar vara omöjligt att köpa i Danmark) och glass!

Already on the train from Haarlem we decided that this day would be a day about eating. After almost a month in the van, we had so many cravings that needed to be dealt with. My biggest was cappuccino (that I had two of), halloumi (that was impossible to buy in Denmark) and ice cream! 

amsterdamglass

amsterdamtegelhus

För- och nackdelen med att gå vilse i städer på det här viset, är att det blir så väldigt mycket promenerande. Vi gick nästan en och en halv mil igår, men å andra sidan så pausade vi ju också ganska mycket. Förutom glasspausen i Westerpark blev det också en öl- och skisspaus för att tillfredsställa Carls cravings.

One good AND bad thing with this way of discovering cities, is that you walk a whole lot. We walked almost 15 kilometers yesterday, but on the other hand we did have plenty of pauses. Except the ice cream paus, we also had a bear and drawing pause to satisfy Carls cravings.

amsterdamcarlritar

amsterdamcarlnära

Tyvärr lyckades vi inte fotografera vår fantastiska middag som vi åt på ”Abinish steakhouse and grillroom”, men det är ett hett tips om ni någonsin kommer till Amsterdam! Vi knatade förbi det på vägen tillbaka från Westerpark och det var bara tur att vi såg det, för från utsidan såg det inte mycket ut för världen, men den lilla skylten ”Cosy tables at the back” fångade vår uppmärksamhet. Maten var fantastisk (jag åt såklart halloumi, med grillade grönsaker och patatas bravas. Carl åt en liknande rätt fast med tempe) och skylten höll vad den lovade, rummet ”at the back” var enkelt men mysigt inrett och hade stora öppna fönster som vette mot en grön innergård.

Men istället för det så bjuder vi på denna bild, med en butik som verkade kalla lite extra på Carl 😛

Unfortunately we didn’t manage to take any pictures of our fantastic dinner that we had at ”Abinish steakhouse and grillroom”, but that is a great tip if you get to Amsterdam! We walked past it on our way from Westerpark and we almost missed it. From the outside it didn’t look very special, but a small sign with the text ”Cosy tables at the back” caught our attention. The food was great (I had halloumi of course, with grilled vegetables and patatas bravas, Carl had a similar course but with tempe instead ) and the sign kept its promise, the room ”at the back” was very cosy with two big open windows that overviewed a green garden.

But as a compensation you get a pic of this store that seem to call out for Carl 😛 

amsterdamcutthecrap

No you’re not drunk, the walls are really crooked!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Vilse i Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 1 rating