Van life

Vi har hittat lugnet i Lacanau Ocean

Bild på den gula vanen Doris i tallskogen

Det känns som att vi har gått in i en ny fas av resandet. Innan har jag stundom känt mig stressad och tänkt mer på vad som ska hända när vi kommer hem, än på vad vi ska fylla dagarna med här och nu. Men efter att ha tröttat ut kroppen fullständigt i Fontainebleau drog vi vidare hit till Lacanau Ocean utanför Bordeaux, som vi fått tips om av @twokidsontherun. Under tallkronorna, precis bakom sanddynan som leder till Plage du Sud finns ett fantastiskt område där vi har hittat lugnet igen.

It feels like we’ve entered a new fase of our traveling. Until now I’ve felt a stress and thought more about what’s going to happen when we come home, than what to do here and now. But after ten days of hard climbing in Fontaintebleau, we drove on to Lacanau Ocean outside of Bourdeaux, that @twokidsontherun had told us about. Under the pine crowns, just behind the sand dune that leads to Plage du Sud there is a fantastic place where we found the calmness again.

lacanautysken

Calle börjar varje dag med en surfsession tillsammans med vår 19-åriga granne som bor i sin gamla ombyggda brandbil, som tidigare rullat på den Tyska ön Sylt. Sen försjunker han gärna i en bok eller i någon av sina pillriga teckningar.

Carl starts every day with a surf session together with our 19 year old neighbor that lives in his old rebuilt fire engine, that used to drive around on the German island Sylt. Then he often sinks in to a book or one of his detailed drawings.

Carl sitter och ritar vid bordet inne i vanen Doris

Carl sitter och ritar igen, mer utzoomad bild

lacanauhand

Själv har jag införskaffat en bodyboard och försöker komma över min vattenskräck som jag skaffade mig efter en surfolycka i Indonesien för snart tio år sen (gud hur gammal är jag egentligen…?). Jag kallar det surfolycka för att det låter coolt, egentligen var det allt annat än coolt. Jag var på min första soloresa, en klassisk backpackinggrej i Sydostasien. Planen var att spendera några veckor på en surfskola för att lära mig surfa, för att sedan surfa vidare runt om i Indonesien. Det hela slutade med att jag fick min gigantiska nybörjarbräda rakt på örat i full kraft. Jag spräckte trumhinnan, fick hjärnskakning och blev livrädd för vågor. Men igår var det faktiskt riktigt roligt att leka i vattnet, även om jag höll mig nära stranden och då och då kastade livrädda blickar mot Calle som hela tiden höll sig i närheten som en lugnande livlina.

I myself have bought a bodyboard and try to overcome my fear of water, that I got in a surf accident in Indonesia almost ten years ago (god how old am I…?). I call it a ”surf accident” because it sounds cool, but it wasn’t cool at all. I was on my first solo trip, a classic backpackning thing in South east Asia. The plan was to spend a few weeks on a surf school to learn how to surf, so I later on could surf my way around Indonesia. It ended abruptly when I got my gigantic beginners board right on my ear, really hard. I broke my ear drum, got a concussion and got terrified of waves. But it was actually really funny to play around in the water yesterday, even if I kept close to the beach and sometimes with fear in my eyes looked at Carl who never was very far away.

Jag Bella tar en bild på mig själv i Doris backspegel

När vi inte är i vattnet blir det mycket läsande, här om dagen räknade Calle att han hade läst tio böcker sen vi åkte för en och en halv månad sen. Nu är det nog ännu fler. Själv har jag snart slut på böcker och hoppas på besök från Sverige snart, som kan ta med sig några böcker som jag vet har kommit ut nu under hösten, men som inte går att få tag på här. Någon som känner sig träffad och bokar en flygbiljett? 😉

When we’re not in the water we read a lot, the other day Carl figured out that he had read ten books since we left one and a half month ago. Now I think there are even more. I’m soon running out of books and hope fore a visit from Sweden soon, that can bring some books that has been released since we left and that I can’t get a hold of here. Anyone that feels compelled to book a ticket? 😉

lacanautallar

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Vi har hittat lugnet i Lacanau Ocean, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

En reaktion på “Vi har hittat lugnet i Lacanau Ocean

  1. Pingback: Vår resa genom Europa | Van life


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *