Van life

Strandliv & snillen spekulerar om surf

Gångväg av sand

Det tar oss inte mer än en minut att gå över sanddynen till Plage du Sud där vågorna rullar in dag som natt. Det tycks nästan alltid gå att surfa, även om det ibland är för stort och ibland bryter för nära stranden för att Calle ska ge sig ut. Men det är alltid någon tapper själ som guppar där ute bland vågorna.

It takes us less than a minute to walk over the sand dune to Plage du Sud where the waves are rolling in day and night. It seems like it’s always possible to surf even if it sometimes is to big and the waves sometime break to close to the beach for Carl to get out. But there is always some brave soul out there in the water. 

Stranden

Bella sitter och lapar sol med stranden och havet bakom siig

Vågor som slår mot stranden, en surfare långt borta på en våg

Bilderna är som ni ser tagna på lite olika dagar, molnen, solen och tidvattnet skiljer sig åt. Men gemensamt för alla dagar är att Calle är ute i vattnet, ibland som idag, kommer han upp och är supernöjd. Vågorna har varit precis lagom stora och han har känt sig stark. Andra dagar kommer han upp och är butter, det har varit för stort, för litet, för mycket folk, han har varit för trött. För många år sedan trodde jag att surf var enkelt, det ser ju så enkelt ut på alla surffilmer där brunbrända kvinnor och män glider ner längst vågorna med lätt böjda knän och ett coolt uttryck i ansiktet. I själva verket är det en kamp för att ta sig ut, våtdräkt på för att inte frysa ihjäl och tonvis av vatten som verkar göra allt för att dränka dig… Inser nu att det inte alls är rättvist att det är jag och inte Calle som skriver detta inlägg! 😛 Men han är i vattnet och nu är det jag som sitter här och bloggar med en kall öl inne i Lacanau Ocean. Nästa gång det skrivs om surf så lovar jag att överlåta det till Calle!

As you can see the pictures are taken on different days, the clouds, the sun and the tide differ. But what the days have in common is that Carl always goes surfing. Some days. like today he comes back with a big smile on his face. The waves are perfect sized and he feels strong. Other days the smile has turned upside down, the waves are to big, to small, there are to much people in the waves or he is to tired. Many years ago I thought that surfing was easy, it looked so easy on the surf movies where tanned women and men where gliding down the waves with slightly bent knees and a cool expression on there faces. In fact there is a struggle to get out, you need a wetsuit so you don’t freeze to death and tons of water does everything in its power to try to drown you… I just realized that it’s quite unfair that I’m the one writing this blogpost! 😛 But Carl is out surfing and I’m sitting here blogging with a cold beer in Lacanau Ocean. Next time we write anything about surf I promise that i leave that to Carl! 

Carl kommer gående upp ur vattnet med surfbrädan under armen

Carl och en till surfare går längst stranden mot kameran

Men surf eller inte så är strandlivet inget mindre än fantastiskt, här om dagen satt jag på en filt och läste i solen ända tills högvattnet jagade bort mig. När jag är klar här ska jag nog ta en promenad längst vattnet tillbaka till Plage du Sud och Calle.

But surf or no surf, the beach life is nothing less than fantastic, the other day I sat on a blanket and read in the sun until the tide forced me away. When I’m finished here I think I will take a walk along the beach back to Carl and Plage du Sud. 

Solen lyser bakom molnen och skickar långa strålar över havet och stranden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *