Van life

Tips: 5 saker att göra i Biarritz

1. Surfa! / Surf!

Surfare som åker på en våg, stranden Cöte des basques i bakgrunden.

Vi river av det mest givna tipset på en gång! Här i Biarritz finns det flera olika stränder att surfa på för den redan frälsta och oräkneliga surfskolor för nybörjaren. Du kan till exempel spana in Svenska ”Surfakademin” som håller till här från påsk till mitten av oktober. Om du inte vill eller kan surfa skulle vi ändå rekommendera att besöka (den handikappanpassade) strandpromenaden vid Grand Plage eller den legendariska stranden Côte des Basques och titta på när andra surfar ett tag, det är faktiskt riktigt spännande att se hur de kämpar där ute bland vågorna.

The top tip of the day is to try surfing! Here in Biarritz there are several different beaches to choose from, for the one already in the know and countless different surf schools to choose from if you’re a beginner. For example Swedish Surfakademin who are based here from around easter until mid October. If you don’t want to or are not able to surf we would like to recommend a visit the boardwalk at the Grande Plage or the lengendary beach Côte des Basques and watch while other people surf for a while, it is actually really fun to see how they struggle in the waves.


2. Gå vilse! / Get Lost!

Calle promenerar på strandpromenaden vid Côte des Basques

Japp det är vårt bästa tips i alla städer! Flanera runt i staden och njut av omgivningarna, hur du än gör kommer du antagligen hamna vid Virgin on the Rock, se den vackra fyren och hitta massa mysiga butiker.

Yes, yes, yes! This is something you should do in every city! Take a stroll around Biarritz and enjoy the surroundings, however you do it eventually you’ll probably end up at Virgin on the rock, see the beautiful light house and find some picturesque shops along the way.


3. Ät mängder av glass! / Eat tons of ice cream!

Bella äter glass framför en butik med texten Glacier

Om Bella skulle vara tvungen att äta en godsak för resten av livet skulle det garanterat vara glass och här i Biarritz finns mängder med mysiga glasskaféer och lokalt producerade smaker – eller vad sägs om ”Gateau Basque” alltså Baskisk tårta i glassform! Just detta glasscafé hittar du på Rue du Port Vieux. 

If Bella had to choose one sweet to eat for the rest of her life it would for sure be ice cream. And here in Biarritz there are tons of lovely ice cream places to choose from, with locally produced flavors like ”Gateau Basque” Basque cake in ice cream form!


4. Ta fram skissblocket! Bring out the sketchbook!

Carl sitter och skissar vid vattnet

Gör som Calle, sätt dig ner på någon av stadens alla bänkar och skissa av utsikten, en byggnad eller människorna som går förbi. Ibland ser du mer av att låta staden gå förbi dig, än tvärt om. Kan du inte rita? Alla kan rita! 😉

Do as Carl and find yourself a bench somewhere in the city and bring out the sketchbook, sketch the view, a building or people that pass by. Sometimes you see more of a city if you let it pass you rather than the opposite. If you can’t draw? everybody can draw 😉


5. Njut av solnedgången på någon härlig uteservering! / Enjoy the sunset at a nice café

Bild på Calle som sitter och dricker öl på en uteservering

Bara femtio meter från platsen där vi parkerade Doris fanns detta smultronställe ”Etxola Bibi” som varje dag lockade mängder av glada fransoser och en och annan turist som oss. Utsikten som du ser på nästa bild gör att det här är en oslagbar plats att möta solnedgången på. Men du kan också köra budgetvarianten och köpa med picknick från mataffären och slå dig ner på en bänk eller på stranden.

Just 50 meters from where Doris is parked we found a real gem called ”Etxola Bibi” which every day attracts loads of happy locals and tourists like us. The view from the next picture show that it’s a perfect meeting place to enjoy the sunset. If you don’t want to grab something here just find your nearst supermarket and grabb your supplies there and find a bench to watch the sunset, or why not the beach.

Solnedgång över stranden med vågor som rullar in och berg i bakgrunden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Tips: 5 saker att göra i Biarritz, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *