Van life

Thank you and goodbye Biarritz

tadenna

Vi kom till ett Biarritz höljt i dimma för ungefär en vecka sedan, den magnifika utsikten som vi hade väntat oss var lika med noll. Bara en vitgrå vägg så långt ögat kunde nå. Men som tur var lättade den tillslut (även om den kom och gick lite under veckan) och avtäckte ett van- och surfmecka.

We arrived to a Biarritz completely hidden in the fog around one week ago. Nothing of the famous view were to be seen, only a white/grey-ish wall. But luckily it disappeared the next day and uncovered a surf- and van mecka. 

Stranden Cote des Basques

Gul folkabuss med vimplar från taket

Vi lyckades pricka in ett nationellt lov, så trots att säsongen är över var det fullt med husbilar och ombyggda vans runt om på gatorna. En av favoriterna är ju helt klart denna gula pärla, det går inte annat än att bli glad av den, eller hur!? Citatet på sidan kommer från Queens of the Stonage-låten ”Go with the flow”.

 

We managed to come here during a national holiday so even though the season is over, the town was crowded with people and vans. This yellow one is definitely one of the favorites, can you get anything else than happy when you see it!? The text on the side is from the Queens of the Stonage song ”Go with the flow”. 

Surfvåg

Veckan har spenderats med att strosa längst stranden, surfa och äta god mat. Bland annat på Les 2 sumos och Le Cab som ligger på den mysiga gatan Rue Gambetta. Vårt tips är definitivt att lämna strandens turistfällor och gå till den gatan när det är dags för käk. Båda ovanstående tips hade dessutom grymma vegoalternativ!

This week has been filled with nice walks along the beach, surf and some really nice food. Among other places we really liked Les 2 sumos and Le Cab that are both on Rue Gambetta. Our advice is to leave the beachside and go visit this street instead. Both the above named places had great veg-options as well. 

Doris står på en väg

Vi spenderade flera nätter här, med utsikt över den legendariska stranden Côte des Basques. Där träffade vi också ett superhärligt Svenskt par som vi nu, efter att ha börjat följa dem på Instagram, tror kanske är ute på sin bröllopsresa! Vad tror ni? Spana in deras mysiga bilder HÄR.

We spent several nights here, with a view over the legendary beach Côte des Basques. Where we also met a really nice couple that we now, after we started to follow them on Instagram, think might be out on there honeymoon! What do you think? Look at there cosy pics HERE.

Foto på utsikten från Doris fönster

När inte dimman totalpajade utsikten, bjöd Biarritz på helt fantastiska solnedgångar. Det går ju aldrig att göra dem rättvisa på bild, men vi kan ändå inte låta bli att visa er en. Ser ni vad prickarna där nere i vattnet är?

When the fog didn’t totally ruin the view, Biarritz gave us the most amazing sunsets. It’s impossible to make them justice on a picture but we still want to share this one with you. Can you tell what the small dots in the water is? 

Solnedgång över stranden Côte des Basques

Den här bilden kommer inte gå till historien som den bästa, men historien är ganska rolig. Har ni någon gång behövt gömma er nyckel tex för att ni ska surfa och inte kan ta med nyckeln ner i vattnet? Har ni kanske till och med gömt den i/på något av däcken? Tänk en gång extra innan ni gör det nästa gång! De här tre franska snubbarna lyckades nämligen peta in nyckeln bakom däcket, in i karossen. Trots att de låg under bilen och sträckte sig från alla håll och vinklar, lyckades de inte få tag på den. Ett tag försökte de till och med bryta bort bakskärmen för att komma åt, men tillslut lånade de verktyg av oss och fick plocka bort hela däcket. Och där låg den! Mycket glada och tacksamma för hjälpen kunde de tillslut byta om från sina blöta våtdräkter och åka hemåt.

This picture won’t go down in history as the best one, but it tells a rather funny story. Have you ever needed to hide your key, because you’re for example going surfing and can’t bring it in the water? Have you by any chance hidden it in or on your tire? We advise you to think one extra time before you do that again! These three french guys managed to loose the key behind the tire, because it fell in to a small opening in the body. Even though they crawled under it and tried to reach it in every way, they couldn’t. They even tried to rip away a part of the body to reach it, but finally they asked us for some tools and had to take away the entire tier. But there it was! Very happy and thankful they could change to some dry clothes at last and drive home. 

Nattfoto där en kan ana en bil och några personer i mörkret

Nu har vi lämnat Biarritz och nästa inlägg kommer med största sannolikhet handla om San Sebastian Ha det helt fantastiskt tills dess och gilla gärna inlägget eller ge oss stjärnor här nedan <3

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Thank you and goodbye Biarritz, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *