Van life

Starta paniken!

Ja det stämmer, regnet har fortsatt att vräka ner över oss och i skrivandets stund tror jag vi är inne på den fjärde dagen. Vi har ju varit ganska tillfreds med att spendera dagarna med läsning, ritande och skrivande, men det visade sig igår att Doris inte var lika nöjd. Precis när jag skulle lägga mig tillrätta och fortsätta mitt skrivarmaraton efter lunchen, började det rinna (nåja åtminstonde droppa ganska häftigt) vatten från takluckan. Aningen panikslagna insåg vi att det inte var för att vi glömt att stänga den, utan för att den läckte…

Yes that’s correct, the rain has kept pouring down and as I’m writing this I think we are on the fourth day. We were quite satisfied with spending our days indoors, reading, drawing and writing, but it turned out that Doris wasn’t as happy. Just as I was about to lay down in bed and continue my writing marathon after a lunch break, it started to pour (oh well, at least drip quite fast) from the sunroof. Slightly panicked we realized that it wasn’t because we had forgotten to close it, but because it was leaking..

Trots paniken blev vi båda ganska taggade på att den lugna lunken bröts av lite action och det blev nästan tjafs om vem som skulle få klättra upp på taket och leka MacGyver. Till mitt förtret vann Calle eftersom han var påklädd och jag körde Truman Capote-stilen och fortfarande bara hade pyjamas på mig. 

Despite the panic both of us got a bit exhilarated over the the fact that our lazy day just had become a bit more action filled. And we almost started arguing about who would get to climb up on the roof and play MacGyver. Irritating enough for me, Carl won since he had more clothes on while I worked the Truman Capote style and only had my pyjama on.

Med hjälp av silvertejp lyckades han i sann MacGyver-anda tejpa över läckan, eller ja han tejpade allihopa för säkerhets skull, men det slutade i alla fall regna in! Dessvärre känns denna lösning inte superpermanent och med tanke på att väderleksrapporten utlovar fortsatta skyfall i minst en vecka till här längst Atlantkusten, har vi bestämt oss för att byta kurs. Det lutar åt att vi gör en ny långkörare och tar sikte mot Andalusien i södra Spanien.

Har du varit där? Var borde vi åka och har du nått tips på vad vi kan göra? (Förutom att surfa då såklart… ?)

With a role of duct tape and some real MacGyver spirit, he managed to seal the leak and the dripping stopped! Unfortunately this isn’t a very permanent repair and the weather forecast is promising heavy rain for another week hhre, so we have decided to change course. It seems like we will go on another long drive and set the course for Andalusia on the south coast of Spain.

Have you been there? Where should we go and what should we do?  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Starta paniken!, 9.5 out of 10 based on 4 ratings

5 reaktion på “Starta paniken!

 1. Stefanie Schwenk

  Hey guys…

  I have been to Andalusia once. So I can really recommend a beautiful City called Granada. I think Marbella and Cardiz are a bit expensive. Many rich people are living there. But I have heard also that Cadiz should be very nice….

  Que les vaya bien amigos 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Svara
  1. calleochbella Inläggsförfattare

   Sounds great Stefie! We’ll probably visit them all ?

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Svara
 2. Lången

  Ååhh jag har varit i Cadiz och älskade det! Åt svingod mat och sov på stranden. Det är dock ett tips med viss förbehållning pga var 10 år sedan jag var där, men om det är lika nice nu så borde ni verkligen åka dit!

  Hoppas ni har det bra <3

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Svara
  1. calleochbella Inläggsförfattare

   Men åååh det låter underbart Lången! Vi är på väg dit sakta men säkert, Spanien är dock större än en kan tro att korsa ???

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Svara
 3. Pingback: Äntligen hemma – i ett nytt hem | Van life


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *