Van life

Vindlande vägar i norra Spanien

På grund av det läckande taket och regnet som aldrig ville sluta falla, bestämde vi ju oss igår för att köra söderut. För att slippa vägtullar och för att se lite mer av naturen, satte vi gpsen på att undvika motorvägar. Hemma innebär det landsvägar med vackrare utsikt och lägre hastighet, här insåg vi – innebär det skillnaden mellan att åka i dalen genom ett berg eller att åka över det…

– – –

Because of the leaking sunroof and the never ending rain, we decided to head south yesterday. To skip the tollroads and to enjoy some scenic roads we set our gps on avoiding motorways. In Sweden that means country roads with beautiful nature and a slower pace. Here it means the different between driving through a mountain -or over it…!

Nog för att vi åkte sent igår för att hinna fixa med tömmande av toalett och fyllande av vatten, men efter tre timmars körande hade vi knappt rört oss på kartan. Jag som dessutom är aningens höjdrädd och har ärvt min pappas fobi för serpentinvägar, satt med gråten i halsen och höll krampaktigt i mig för allt jag var värd. 

We left quite late yesterday since we had to empty the toilet and refill the water. But even after three hours of driving, we had hardly moved at all on the map. Definitely  a slower pace… Apart from that, I’m a bit scared of hights and have inherited my fathers fright of serpentin roads. I was fearing for my life with a hint of tears in my eyes ?

Idag när det var dags att köra vidare valde vi därför en aningen större väg och njöt av bergen nerifrån. Eftersom Calle tog första körpasset, valde jag att behålla pyjamasen på och ägna mig åt lite mobilbloggande ?

So today when we continued we chose a bigger road and enjoyed the mountains from down below instead. Since Carl took the first hours of driving, I kept my pyjama on and spent some time blogging from the mobile.

Alla bilder är från dagens körande eftersom jag var för rädd för att fota igår. Visst är det vackert!? 

All these pictures are from today, since I was too scared to take any yesterday. Isn’t it amazing!?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Vindlande vägar i norra Spanien, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *