Van life

Punta de Trafalgar i solnedgången

Piren vid "Punta de Trafalgar" i Zahora, med stranden och havet nedanför sig och en vacker solnedgångshimmel ovanför.

Det är lätt att tro att den här spektakulära himmelen är ett verk som vi kan tacka Photoshop för, men så är faktiskt inte fallet! Bara tjugo minuter tidigare hade jag och Calle klagat över att solnedgången inte såg ut att bli särskilt spännande. Molnen skymde solen och smög sig ner i havet utanför Punta de Trafalgar utan att göra mycket väsen av sig. Men så började den rosa färgen sakta sprida sig över himlen och färga alla molnen lila.

It’s easy to think that this spectacular sky is the work of Photoshop, but that’s actually not the case! Only 20 minutes before this, me and Carl had complained about the fact that the sunset was rather dull. The clouds covered the sun that slowly set in the sea outside of Punta the Trafalgar. But then a pink light started spreading over the sky and painted the clouds in a purple color.  

Rosa solnedgång över stranden

Det blev ytterligare en helt fantastisk promenad att ta med hem ifrån den här resan. Ibland flyter dagarna  bara förbi och vi är upptagna med internet som inte fungerar, toaletten som läcker eller måste tömmas, eller bara nått så banalt som vad vi ska äta till middag. Men dagar som denna stannar vi upp, tar ett djupt andetag och insuper allt det härliga runt omkring oss. Det kan vara bra att plocka fram när vi kommer hem och traskar på i den grå vardagen. Vilket är ditt bästa minne som hjälper mot deppiga dagar?

We had yet another wonderful walk to take home from this trip. Sometimes the days just go by and we’re busy complaining over a internet that doesn’t work, the toilet that is leaking or just needs to be emptied. Or we worry about something as simple as what to eat for dinner. But days like this make us pause, take a deep breath and just enjoy the beautiful surroundings. It’s a good thing to look back at when we’re back in Sweden and might feel that the days are grey. What’s your best memory to cheer you up?

solnedcarlglad

Som ni har märkt har det varit dåligt med uppdateringar på sista tiden. Vi har varit i Zahora i Södra Spanien sen vi korsade landet förra veckan. Det är väldigt mysigt här och vi har sluppit regnet helt och hållet. Men världen och livet har gjort att vi tappat farten lite. När det är så mycket saker som snurrar i huvudet är det svårt att sätta sig ner och blogga. Vi har spenderat dagarna med långa promenader och ritande respektive skrivande. Nu känns det som att energin börjar komma tillbaka igen, hopplösheten har förvandlats till handlingskraft och framtiden känns ljus igen. Det goda kommer alltid att vinna, som ni vet! <3

As you might have noticed there hasn’t been any updates lately. We’re in Zahora in the south of Spain and have been here since we crossed the country to escape the rain. It’s a beautiful little village with lots of nature around. But the world and our lives has felt a bit off lately. When so many things spinn around in your head, it’s hard to sit down and blog. We’ve spent the days taking long walks, writing and drawing. And now it feels as if the energy levels is coming back up again. The hopelessness has turned to drive and the future feels bright again. The good will always win in the end! <3

Mörkret har fallit över stranden och endast några orange-gula ränder syns på himlen, mellan konturerna av svarta moln.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Punta de Trafalgar i solnedgången, 8.0 out of 10 based on 1 rating

En reaktion på “Punta de Trafalgar i solnedgången

  1. Pingback: En magnifik naturupplevelse i Södra Spanien | Van life


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *