Van life

Portugal & fantastiska Faro

Sent i onsdags kväll körde vi in i Algarvekustens huvudstad Faro och är nu äntligen i Portugal. Från början  var ju planen att åka in i landet norrifrån för flera veckor sedan, men eftersom regnet ändrade våra planer kom vi hit först nu.

Late wednesday evening we drove in to Faro and are now finally in Portugal. The original plan was to drive in from the north several weeks ago, but since the rain changed our plans we’re here now instead.

Vår vana trogen strosade vi igår planlöst runt i stan tills vi var vilse. När vi kom runt ett hörn och såg det här huset blev jag helt förälskad. Är det inte fantastiskt? Den här typen av färgglatt kaklade fasader finns lite här och var i stan upptäckte vi, men det var någonting särskilt med just detta övergivna hus som fick mig på fall.

Just as always, we strolled around in the city until we were lost. When we came around a corner and saw this building I fell in love. Isn’t it fantastic? You see this type of tiled houses here and there in the city, but it was something special with this one that made me love it.

Jag har alltid tyckt att det är någonting speciellt med övergivna hus. När jag var liten ville jag flytta in i det gamla hönshuset på ängen en bit från vårt hus. Ljuset lös ju in så vackert i det stora hålet i taket där blixten hade slagit ner för många år sedan.

I’ve always thought that there’s something special with abandoned houses. When I was a kid I wanted to move in to the old hen house on the meadow a short walk from our house. The light was shining so beautiful from the big hole in the ceiling where the lightning had hit several years ago.

Det börjar bli kallt i luften här nu, men solen värmer och gårdagens lunch avnjöts på en uteservering. Till vår stora glädje verkar det vara mycket vanligare med vegetarisk mat på restaurangerna här!

It’s starting to get a bit chilly in the air now, but it’s still warm in the sun and we enjoyed our lunch outside yesterday. We’re happy to say that it seems to be much more common with vegetarian food on the restaurants here!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Portugal & fantastiska Faro, 7.0 out of 10 based on 1 rating

En reaktion på “Portugal & fantastiska Faro

  1. Pingback: Vår resa genom Europa | Van life


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *