Van life

#TBT till Nazaré i Portugal

Bella står i dörröppningen till Doris, stranden i bakgrunden

Ett av våra sista stopp var Nazaré i Portugal, knappt två timmar norr om Lissabon och den här perfekta parkeringen precis framför stranden. Det här är verkligen en av de platser som vi drömmer om att komma tillbaka till!

One of our last stops were Nazaré in Portugal, just around two hours north of Lisboa, and this perfect parking spot. This is definitely one of the places that we want to go back to!

Foto genom Doris framdörr och framruta, i bakgrunden syns Nazares kända fyr

De här bilderna är tagna under det sista lugna dygnet på resan, innan vi egentligen hade förstått att vi var tvungna att börja köra hem typ ”nu!” för att hinna tillbaka till jul och göra våra föräldrar glada.

These pics are taken during the last calm day of the trip, before we realized that we had to start driving home ”now!” to be able to make it back in time for christmas and make our parents happy.

Calle diskar i Doris

Nazaré är känt för sina sjukt stora vågor och när vi var där var ett swell med 7-10 meters vågor på väg in, dock ändrade sig prognosen såklart i sista stund och vi fick nöja oss med att spana på galningar som gav sig ut i 4-5 metersvågor 😛 (Vi velade länge om vi skulle stanna kvar några dagar till bara för att få se monstervågorna, men insåg tillslut att det var omöjligt att köra från Portugal till Travemünde och vår färja på bara ett dygn :’) )

Nazaré is famous for it’s gigantic waves and when we were there, there was a swell on it’s way predicting 7-10 meter waves, but the forecast was changed last minute and so it was ”only” 4-5 meter. We got to see a few crazy charges paddling in to some really big waves even though it wasn’t as big as expected. (we really wanted to stay as bigger waves were only a few days away, but soon realized that we had to head north if we wanted to be able to catch our ferry from Travemünde back to Sweden)

Liten surfare i stor våg

Så sjuka vågor ändå! Ser ni benen som sticker upp på bilden här nere?

So crazy waves! Do you see the legs on the pic below?

En stor våg och två ben som sticker rakt upp i luften

Det är helt omöjligt att förstå att det bara är tre veckor sen den här bilden togs, vi spenderade hela dagen på stranden och bara yogade, spanade på surfare och njöt av värmen. Svårt att förstå när det nu är mössa på och två decimeter snö som gäller!

It’s hard to understand  that it’s just 3 weeks ago since this picture was taken, we spent the whole day at the beach doing yoga, watching surfers pulling in to big waves and enjoyed the warmth from the sun. Now it’s wool hats on and tons of snow when you go out the door.

Bella ligger på stranden i Portugal

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
#TBT till Nazaré i Portugal, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *