Bo på ett slott i Game of Thrones anda
Getty Images
Nyhet

Bo på ett slott i Game of Thrones anda

På måndag är det premiär för den efterlängtade avslutande säsongen av den populära tv-serien Game of Thrones. Samtidigt visar ny statistik att efterfrågan på att hyra slott som semesterboenden ökade med 46 procent bland svenskarna i fjol. 

Text: Elin Fellman

Det är inte bara svenskar som inspireras av miljöer som vi ser i populärkulturen. Enligt HomeAway har intresset även ökat internationellt. Australiensiska gästers slottsvistelser har ökat med hela 558 procent. Här får du två tips på drömmiga slott i Europa. 

Tawstock Castle

I Barnstaple i södra England kan du bo i 1700-taletsslottet Tawstock Castle. Från de två höga tornen kan man titta ut över den vackra naturen som omringar slottet. Åtta personer kan på bo slottet som har fyra lyxiga sovrum varav två av dem är runda då de ligger i tornen. Högst upp finns även en takterass. Slottet kostar cirka 5000 kronor per natt att hyra. 

Lediga rum & priser 

Le Domaine Chateau du Faucon 

Vill du bo på ett stort slott och endast hyra ett rum är det franska slottet Le Domaine Chateau du Faucon perfekt för dig. Det ligger 15 minuters bilresa från staden Sedan, i norra Frankrike. För de ridintresserade finns ett stort stall och en 28 hektar stor park. Det finns även en härlig restaurang där du kan avnjuta traditionella, säsongsbetonade rätter och i baren kan du njuta av ett franskt vin eller champagne. Ett dubbelrum går för cirka 1200 kronor per natten. 

Lediga rum & priser

Homeaway.se

Publicerad: 2019-04-12