Då ska du boka för att få billigaste julresan
Foto: Istock
NYHET

Då ska du boka för att få billigaste julresan

När ska man boka för att få den billigaste jul- och nyårsresan? Vilken är den billigaste – och dyraste – dagen att resa under jul? Vi har svaret.

I år har vi en riktigt arbetstagarjul, då man bara behöver ta fem semesterdagar för att vara ledig i hela 16 dagar över jul och nyår. För den som ännu inte bokat sin resa har vi glädjande besked: Nästa vecka, vecka 41, ska nämligen vara den ultimata veckan att boka sin vinterresa, enligt statistik som Skyscanner har tagit fram. Enligt dem kan man spara uppemot 15 procent på flygbiljettpriset.

I snitt bokar svenskarna sina jul- och nyårsresor 71 dagar, eller 11 veckor före avresa. Svenskarna är alltså duktiga på att göra fynd och boka sina resor när det är som billigast i oktober. Men, hela 16,1 procent väntar med att boka sista minuten-biljetter, 1–20 dagar innan avresa, trots att priserna då är som allra högst.

Det finns pengar att spara genom att vara flexibel med sitt utresedatum. De, i genomsnitt, största besparingarna gör man om man flyger ut på julafton. Vill man däremot vara i god tid för att fira julafton på destinationen, är 22 december det bästa alternativet. Dyrast blir det med avresa 17 december. 

Om man tänker flyga inom Sverige i jul kan man också var glad – oktoberpriserna för inrikesbokningar för julperioden, ligger 10 procent lägre än genomsnittet för året.

 

 

Publicerad: 2018-10-04