Detta skryter vi helst om på semestern
Foto: Istock
Sociala medier

Detta skryter vi helst om på semestern

Att skryta om sina resor är inte en företeelse som lär försvinna från våra sociala medier. Tvärtom. Att uppdatera sina vänner om den (tillsynes) lyckade semestern är ett av de vanligaste inläggen på Facebook och Instagram.

Att skryta på sociala medier har blivit normen – om du inte får sociala kudos när du gör något är det som att det aldrig hänt. I och med att reseinlägg är så vanliga på sociala medier kollar svenskar upp vad andra skryter om, och varifrån de gör det, för att få tips inför nästa resa, säger Isabelle Pinson på Hotels.com, som har tagit fram ett nytt verktyg för att analysera vad vi skryter mest om.

Över fem miljoner skryt på sociala medier har analyserats med hjälp av den senaste teknologin inom artificiell intelligens (AI). Analysen visar att resenärerna är kulturintresserade och gillar att gå på museer (300 000 skryt), att vistas i charmiga gamla städer (170 000 skryt) och att ligga i solen (130 000 skryt), men de besöker också flytande restauranger, erotiska museer och nattmarknader. I Stockholm är Gamla stan, Vasamuseet och Gröna Lund det vanligaste skrytet.

Denna analys av #TravelBrag visar hur lika resenärer är. Vare sig det gäller cocktails på ett tak i Bangkok, ett besök i Londons Camden Town eller maffiamuseet i Las Vegas är socialt skryt en viktig del av upplevelsen, säger Isabelle Pinson.

 

TOPP 10 ÄMNEN VI HELST SKRYTER OM

  1. Museer
  2. Takbarer
  3. Gamla stan
  4. Modern konst
  5. Opera
  6. Solsken 
  7. Olympiska spel
  8. Katedraler
  9. Gallerier
  10. Balett
Publicerad: 2018-04-30