Endast 1 av 10 vill spendera påskhelgen på hemmaplan
Foto:GettyImages
Nyhet

Endast 1 av 10 vill spendera påskhelgen på hemmaplan

Traditionell påskmat och äggmålning läggs i år på hyllan för sol och vita stränder på en destination vid medelhavet. Hit vill svenskarna åka under påsken 2019.

Text: Sofia Sundström

Påsken infaller i år tre veckor senare än i fjol, vilket ökar chansen att få ett varmt och härligt väder under påskhelgen i Sverige. Trots detta så vill majoriteten åka utomlands, visar en undersökning gjord av eBeach.se. 75 procent vill åka till varmare breddgrader där Rhodos toppar listan, tätt följt av Kreta. Medan 11 procent vill besöka en storstad där Barcelona är den klara favoriten. 

– I och med att påsken infaller så pass sent i år har temperaturerna kring Medelhavet hunnit stiga till behagliga temperaturer. Vi märker att dessa resmål är mer eftertraktade i år än förra året. Rhodos är den ö i Grekland som har mest sol och medeltemperaturen i april ligger runt 20 grader. För den som vill varva storstadspuls med avkopplande strandliv är Barcelona en perfekt destination, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se. 

Endast en procent av svenskarna vill spendera påskhelgen på en skidort. Man kan ju alltid önska, i skrivande stund är det dock endast 20 procent som har bokat sin resa eller har planer på att göra det.

Här är destinationerna som flest bokade inför påskhelgen:

1.     Rhodos

2.     Kreta

3.     Barcelona

4.     Cypern

5.     Costa del Sol

Publicerad: 2019-04-17