Den billigaste weekendstaden är Pafos på Cypern. Foto: Istock.

Europas mest prisvärda weekendstäder

 

Nu har Europas billigaste weekendresmål 2017 utsetts. De östeuropeiska städerna dominerar – men listan bjuder på några överraskningar.

Europas mest prisvärda stad är den cypriotiska kuststaden Pafos – det visar en undersökning från det brittiska företaget Post Office. I den årliga barometern lisats de europeiska städerna där det är billigast att tillbringa en weekend.

Precis som tidigare år dominerar östeeuropeiska städer på men sedan förra året har det möblerats om lite på listan. Förra årets etta, Warszawa, har knuffats ned till en fjärdeplats och passerats av Vilnius och Riga. Palma på Mallorca har hoppat ut från 18e till 10e plats på listen vilket gör den till den enda staden där priserna sjunkit.

I undersökningen jämför man den sammanslagna kostnaden för tolv typiska utgifter under en stadsweekend, indelade i fem olika kategorier: mat, dryck, kultur, transport och boende. Billigast mat och dryck hittar du i Warszawa och Prag, billigast boende i Riga och i Lissabon kostar en kopp kaffe ynka sju kronor.

Se hotell i Europas mest prisvärda stad Pafos!

Publicerad: 2017-05-19