FRANKRIKE

Mama Shelter

May 13, 2009

Mama Shelter är knappt ett år gammalt och redan kultförklarat. Konceptet är mycket hotelldesign för lite pengar, och det är familjen Trigano – som grundade Club Med – som tillsammans med kändisdesignern Philippe Starck och Parisfilosofen Cyril Aouizerate skapat något alldeles unikt. RES har träffat Jeremie Trigano.

Foto: Francis Amiand

Vad är den viktigaste tanken bakom konceptet?
– Atmosfären och energin. De skapas av att vi bara anställer unga, medvetna människor i receptionen och i restaurangdelen, som sedan tränas av erfarna chefer som exempelvis Jean-Claude Elgaire (tidigare på hotellet Plaza Athénée, Paris). Tillsammans skapar de ett team av tillmötesgående, trevliga och kompetenta personer. 
Konceptet Mama Shelter känns samtida och rätt i sitt synsätt på människan och våra behov.
Varför beslöt ni att skapa hotellet, och hur uppkom idén? 
– Idén kom efter att vi lämnade Club Med 1997. Många gäster som tidigare hade rest till resorter och stränder på exotiska destinationer letade efter nya upplevelser i storstäder över hela världen. Vi insåg att något saknades på hotellen i den urbana världen, att vissa människor ville ha vackra hotell med en livlig barscen, trevlig personal, bra mat och överkomliga priser. Så vi bestämde oss för att skapa Mama Shelter. 


Hur kommer fortsättningen att se ut, var kommer nästa Mama Shelter att öppna? Ryktet säger Marseille, New York och Los Angeles …
– Vi arbetar just nu på vår utvecklingsstrategi och planerar att öppna Mama Shelter både i franska städer och på andra destinationer runt om i världen. 


Kan konceptet växa?
– Så länge vi behåller vårt grundkoncept kan vi utveckla oss själva på samma sätt som vi gjorde med Club Med. Det gör vi bland annat genom att skapa nya destinationer runt om i världen, återskapa atmosfären men ändå låta varje enskild destination få sin egen identitet.
 

Hur tror du att hotellindustrin kommer att utvecklas i framtiden?
– Hotellindustrin kommer att fortsätta att växa med stora hotellkedjor, som kommer att få det svårt att hänga med på grund av sifferorienterade styrelsemedlemmar som har tappat kontakten med gästerna. Men just det kommer å andra sidan att gynna hotell som Mama Shelter, tack vare vårt gästvänliga upplägg.
Finns det andra hotell i dag, som ni har inspirerats av?
– Det finns många designhotell, och det finns många billiga, tråkiga hotell. Vi är inget av detta. Så enligt oss är Mama Shelter unikt!

Mama Shelter
109 Rue de Bagnolet, Paris
Lediga rum & priser Mama Shelter
 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!