Hetaste weekendstäderna i sommar
Foto: Istock.
Nyhet

Hetaste weekendstäderna i sommar

Efterfrågan på sol- och badresor utomlands minskar när det råder sommarväder på hemmaplan. Resenärer vill istället åka på weekendresor till städer som Paris, som är den populäraste storstaden i sommar.

Text: Malin Nilsson

– Även om detta härliga väder garanterat stannar kvar till sommarsemestrarna minskar de senaste veckornas höga temperaturer trycket på utlandsresor i sommar. Men många svenskar vill dock gärna iväg på en utlandsresa under semestern, och det behöver inte vara sol och bad som gäller. Istället väljer man att besöka någon härlig storstad för en sommarweekend, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Många vill gärna åka utomlands på sin sommarsemester – både för att sol- och värmesäkra sommaren, men också för att få miljöombyte och upptäcka ett nytt resmål. När vädret är bra och solen strålar på hemmaplan väljer många istället att åka på en kortare resa till någon av Europas alla spännande städer och Paris toppar listan över städer dit svenskarna helst söker sig i sommar.

– Efterfrågan på resor till Paris fick sig en törn efter terrordåden 2015, men återhämtade sig dock relativt snabbt. I år är Paris mycket populärt och går om både London och Amsterdam som det mest populära resmålet för en kortare semesterresa, säger Katarina Daniels.

Med kort flygtid, prisvärda biljetter, i kombination med restauranger, spännande sevärdheter, och shopping i världsklass gör Paris till en riktig vinnare i sommar. Prag är ett resmål som också lockar många svenskar i sommar, och ökar bokningarna med nästan 20 procent jämfört med i fjol. De resmål som skjutit i höjden är dock Wien och Hamburg, som ökar med 46,5 procent respektive 177,4 procent.

– Det är jätteroligt att fler och fler svenskar hittar både till Wien och till Hamburg. Många har besökt de mer klassiska europeiska storstäderna och kan tänka sig att testa nya resmål. Wien lockar bland annat med sin arkitektur och sitt enorma utbud av fantastiska kaféer. Hamburg är – om än helt annorlunda mot Berlin – en fantastisk storstad. Ett hett tips för att ta sig runt är att hyra cykel och cykla längs med floden, tipsar Katarina Daniels.
 

Mest populära resmålen för kortsemestrar i sommar

1. Paris
2. Prag
3. London
4. Amsterdam
5. Wien
6. Lissabon
7. Barcelona
8. Berlin
9. Köpenhamn
10. Rom

Källa: resor 2-5 nätter bokade t o m 3 juni 2018 med avresa mellan den 4 juni – 31 augusti 2018

Publicerad: 2018-06-05