Artiklar om Holland

Ulrika Lundgrens Amsterdam

Svenskfödda modedesignern Ulrika Lundgren har många järn i elden. Förutom att driva egna märket Rika har hon ett konst- och livsstilsmagasin med samma namn. Hennes senaste projekt är ett litet boutiquehotell, Maison Rika, som förkroppsligar allting som Rika handlar om. De senaste 18 åren har Ulrika bott i Amsterdam. Det var hennes mans jobb som tog henne dit från första början. Tanken var då att stanna i ungefär ett år, men så blev det inte. Paret förälskade sig i staden och valde att bo kvar. Här är Ulrikas lista på Amsterdams bästa …

Ögat på museistaden Amsterdam

Äntligen börjar det ta sig bland museiutbudet i den nederländska huvudstaden. Först ut i år var det starkt lysande filmmuseet Eye, följt av den omtalade nyöppningen av det samtida konstmuseet Stedelijk. I år går konst- och kulturresan till Amsterdam.

Ulrika Lundgrens Amsterdam

Den boho-rock-lyxiga designern bakom modemärket Rika delar med sig av tre nederländska favoriter.

Hollands stjärnstatus

105 stjärnor i Guide Michelin får magen att kurra på alla matälskare, men Nederländerna har många alternativ till lyxmat och skrytbyggda gourmetkrogar. RES utforskar Europas eget vattenland, där fast mark är en lika dyrbar naturresurs som färsk fetsill.

Fotomuseet Foam öppnar upp nytt i Amsterdam

Den nederländska huvudstaden är vida känt för sina många museer. Sedan några år tillbaka har de stora giganterna Van Gogh, Stedelijk och Rijksmuseum fått konkurrens från den lilla uppstickaren Foam – stadens första fotomuseum.

Nytt koncept i Amsterdam: minibaren

Med inspiration från hotellrummets minibar har konceptet MiNiBAR skapats i Amsterdam. Istället för att vänta på att bli servad av en bartender blir du här försedd med en nyckel och kan ta för dig av vad du vill, när du vill.

Matdesign i Amsterdam

Proef heter den holländska matkonstnären Marije Vogelzangs ”food design studio” i Amsterdam. I denna studio skapas ständigt nya matkreationer och på helgerna bjuds allmänheten in i köket för att provsmaka tillsammans med konstnärer och kockar.