Invigning av Grand Hôtels nya lyxsviter
Hotell

Invigning av Grand Hôtels nya lyxsviter

Grand Hôtel i Stockholm har under våren totalrenoverat två av deras signatursviter som fått namnen Flaggsviten och Taksviten.

Nu inviger Grand Hôtel sin nyrenoverade flaggsvit högst upp i huset. Sviten består av två sektioner som tillsammans sträcker sig över 185 kvadratmeter. Tillsammans kostar de två rummen 48 000 kronor natten. Den vänstra sviten kostar 28 000, men då får du tillgång till den nybyggda terrassen en trappa upp. Utsikten högst upp är 360 grader. Den nya sviten ingår i en större uppfräschning av hotellet som även innefattar en ny ljusare färg på fasaden. Originaldetaljer på fasaden har också återställts.

Ansvarig för utformningen av de två sviterna högst upp är den svenska designern Martin Brudnizki. År 2000 startade han Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) i London och 2012 öppnades en filial i New York. Inredningen består av möbler som Martin Brudnizki skapat speciellt för sviten. Men det finns även nyinköp och antikviteter. Det har även tillkommit en vedeldad spis.

– Det har varit både roligt och givande att jobba med Martin Brudnizki. Att våra nya signatursviter är hans första projekt i Sverige känns extra kul. Vi strävar alltid efter att arbeta med de främsta inom sin bransch och vi är i dag oerhört nöjda med resultatet, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel.

Publicerad: 2018-05-25