Island

Island

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Island. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. ​​​​​​​

 

Artiklar om Island

Island – Natur hämtad ur sagorna

Vandring genom grönskimrande lavafält. Glaciärer som kalvar på svarta stränder. Gömda vattenfall. Ridning intill heta källor. Valspaning. Island är resmålet för dig som gillar spännande och ombytlig natur.

Island trendar i sommar

Reykjavik är sommarens stora uppstickare. Enligt bokningsstatistik från Ticket har bokningar dit nästan fördubblats jämfört med förra sommaren. 

Polisen på Island varnar bilkörande turister för norrsken

Under loppet av en vecka stoppades två bilister på Island för misstänkt rattfylla. Men istället för att vara berusade av alkohol – var det norrsken som var orsaken till deras vingliga körstil. 

Upplev Island med Facebookstyrd drönare

För alla som drömmer om att uppleva Island men inte har möjlighet att själva ge sig iväg: nu lanserar flygbolaget WOW Air en Facebookstyrd drönare som flyger över ön.  

Islands ljusskygga kök

Lunnefågel någon? Vikval? RES matexpert Staffan Heimerson berättar om en annorlunda meny på Island. "Maträtterna fick det inte att vattnas i munnen. Men de väckte jubel i mitt hjärta."

Reykjavíks bästa bord

Island bjuder på ett kulinariskt kalas med mycket nordiska råvaror. RES smörjer kråset i Rekjavík med frigående lamm, pinfärska skaldjur, skyrglass, lokal öl och lakrits i oändliga variationer.

Det våras för billiga Island

Den mytiska ön i norr är inte längre bara gejsrar, sagor, tultande hästar och stilrena barer i Reykjavik. Det är också ett land i rejäl ekonomisk gungning. Med en krona som sjunkit som en sten är det ingen slump att man redan på flygplatsen Keflaviks utanför reklamskyltar möts av samvetsfrågan: Är du här för naturen eller för valutakursen?.

Reykjavik - Världens minsta kulturmetropol

Trots sin ringa storlek har Islands huvudstad fött fram mängder med framgångsrika kreatörer. I Reykjaviks kultur- och modevärld blandas influenser från en avlägsen omgivning med egna infall till en perfekt cocktail.