Madagaskar:  Hotelltipset: Som gjort för en film

Hotelltipset: Som gjort för en film

Miavana Island Sanctuary på Madagaskar är ett drömhotell i ordets rätta bemärkelse. Få har möjlighet att checka in här, inte många har råd med prislappen på 20 000 kronor per natt. Men vem säger att man inte kan drömma? 

Ett av de där resmålen vi som gillar lite mer udda och intressanta resmål ständigt har i bakhuvudet är Madagaskar. Bara namnet. Det har lite samma klang som Galapagos eller Timbuktu. Ett resmål man skulle kunna göra en tecknad film om. Eller? Ja, nu skulle man till och med kunna göra en riktig spelfilm på plats för äntligen öppnar ett hotell där filmstjärnorna kan bo utan att göra avkall på sin Hollywood-standard.

Miavana Island Sanctuary är ett av de där hotellen som många kommer att prata om men få kommer att uppleva. Främst för det smått världsfrånvända priset på en bit över 20 000 kronor natten. Men då får man förstås en magnifik villa designad av Silvio Rech och Lesley Carstens som bland annat gjort North Island på Seychellerna, en annan av världens allra mest exklusiva resorts. Miavana ligger på ön Nosy Ankao utanför Madagaskars norra kust och nås med en kort helikoptertur från flygplatsen Antsiranana. Bekvämt!

timeandtideafrica.com/miavana

Publicerad: 2017-09-11