Nederländerna

Nederländerna

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Nederländerna. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Nederländerna

Amsterdam Trendspaning: 6 tips just nu

Amsterdam kryllar av pärlor. Här är några favoriter.

Rekordmånga bryggerier i Nederländerna

Antalet bryggerier i Nederländerna närmar sig ”medeltida” nivåer.

Veganvänligt i Amsterdam

Veganer: hit ska ni styra kosan om ni befinner er i Amsterdam. 

Amsterdam är drömmen för millennials

Var trivs millenniegenerationen bäst? 100 städer världen över har rankats utifrån vad de har att erbjudna den kräsna generationen.

Bästa tipsen till Amsterdam just nu

RES Amsterdambloggare Nina Olsson tipsar om vad som är hett i Amsterdam just nu. 

Slipp plocka upp datorn ur handbagaget

I framtiden kanske du slipper att plocka upp datorn ur handbagaget – åtminstone om du flyger via Schiphol Airport i Amsterdam som just nu testar en ny snabbare säkerhetskontroll.

Ögat på museistaden Amsterdam

Äntligen börjar det ta sig bland museiutbudet i den nederländska huvudstaden. Först ut i år var det starkt lysande filmmuseet Eye, följt av den omtalade nyöppningen av det samtida konstmuseet Stedelijk. I år går konst- och kulturresan till Amsterdam.

Amsterdam – mot ny kreativ guldålder

Tulpaner, ostar och pittoreska kanaler i all ära, men Amsterdam, Nederländerna, är så mycket mer. I år smäller det – nyuppsprungna stadsdelar, museum i världsklass och hotell som tänjer rejält på gränserna. RES guidar till en stad som funnit tillbaka till sina banbrytande och okonformistiska rötter.

Nederländernas stjärnstatus

105 stjärnor i Guide Michelin får magen att kurra på alla matälskare, men Nederländerna har många alternativ till lyxmat och skrytbyggda gourmetkrogar. RES utforskar Europas eget vattenland, där fast mark är en lika dyrbar naturresurs som färsk fetsill.

Fotomuseet Foam öppnar upp nytt i Amsterdam

Den nederländska huvudstaden är vida känt för sina många museer. Sedan några år tillbaka har de stora giganterna Van Gogh, Stedelijk och Rijksmuseum fått konkurrens från den lilla uppstickaren Foam – stadens första fotomuseum.