Nu är det fyndläge på resor
Foto: Istock
Nyhet

Nu är det fyndläge på resor

Skolorna är igång och januari är fattigaste månaden på året. Det betyder att många inte har möjlighet att resa bort – vilket ger prisras för dem som kan.

Kan du åka på semester under januari och första delen av februari, innan sportloven drar igång, kan du fynda resor till halva priset jämfört med under jul- och nyårsveckorna.  

– Från och med denna vecka är det verkligen fyndläge. De som kan vara flexibla med resedagar har ett riktigt drömläge, då priserna har sjunkit dramatiskt sedan bara ett par veckor tillbaka, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Charterbolagens priser följer utbud och efterfrågan, och i takt med att de flesta svenskar nu återvänder till jobbet efter julledigheten faller priserna kraftigt.

– Allra billigast brukar det vara att åka runt mitten av januari och en månad framåt. När sportlovet närmar sig, runt mitten av februari, stiger priserna igen i takt med att efterfrågan åter ökar, säger Katarina Daniels

Det är dock inte bara på charter som det går att göra klipp. Många flygbolag har just nu stora kampanjer, där det går att spara tusenlappar på flygresor. De främsta fynden görs på de mer långväga destinationerna, bland annat resor till USA och Asien.

 

Publicerad: 2019-01-11