Nytt nummer

Ny tidning i butik nu

Nytt nummer av RES är i butik nu med reportage från bland annat Miami, Dubai, Seychellerna och Kenya. 

I nya numret får du bland annat insidertips till Dubai – vad är hetast i mellanösterns Las Vegas just nu. RES har också varit på Seychellerna – 115 öar strax söder om ekvatorn som kan definieras som paradiset på jorden. Vi har även gjort en djupdykning i Miami: vars gravitationscenter på senare år har förflyttats från de palmkantade stränderna på Miami Beach till stadsdelarna på fastlandet. Likaså går vi i elefanternas fotspår i norra Kenya och åker skidor i Stranda – som erbjuder Skandinaviens bästa offpist. 

Det och mycket mer. Trevlig resa! 

Köp RES i närmsta butik eller online här. 

I nya numret av RES: 

Seychellerna: Seychellerna består av 115 öar som är definitionen av paradiset. Häng med på en rundresa bland öar, hotell, marknader, jättesköldpaddor, naturreservat och charmiga byar. 

Miami: Miamis gravitationscenter har på senare år förflyttat sig från de palmkantade stränderna på Miami Beach till stadsdelarna på fastlandet där multietnisk kultur, modern design och ett innovativt restauranglandskap står på agendan. Little Havana, Wynwood, Sunset Harbour och Design District är kvarteren som lyfter Miami till kosmopoliska nivåer. 

Floridas bästa utflykter: Florida Keys, Cape Canaverai, Sanibel eller en uppsjö av bombastiska nöjesparker? Miami är en fantastisk stad men har man några dagar över är det värt att ta sig utanför stadsgränsen och upptäcka vad övriga Florida har att erbjuda. RES har besökt några av de mest lockande platserna på utlfyktsavstånd från Miami. 

Dubai: Dubai är en av vinterns raketer och liknar ingentiung annat som vi kan ta oss till med direktflyg just nu. Surrealismen regerar i emiratet som bara på ett decennium gått från en sömnig ökenstad till att bli en av världens hetaste destinationer. Vi ger dig adresserna till de hetaste tipsen just nu. 

Kenya: Safari, tjuvskytte, elefanter och legender. På Laikipiaplatån väster om Mount Kenya behöver man inte äta malariatabletter. Det är inte heller så många besökare vilket innebär att man ofta är nästintill ensam med de stora djuren. Norrut i kenyanska Samburuland ges den bästa chansen i världen att skåda vilda elefanter. RES åkte dit och fann även en smula hopp i kampen mot elefantbensjägarna. 

Stranda: Välkommen till en väl förborgad hemlighet som de initierade puderfantasterna har hållit för sig själva: norska Stranda och Skandinaviens bästa offpiståkning. Här finner du mer snö än i Alperna, supermoderna liftar men ingen trängsel i liftkön. Kan det bli bättre? 

Världens mat: Ernst Kirchsteiger tar oss med på en matresa till Toscana och bevisar att den enkla maten i många fall är den bästa. Vår stående krönikör tillika gourmand Staffan Heimerson har dinerat längs med USA:s motorvägar och frågar sig om det finns ett amerikanskt kök. 

 

 

Publicerad: 2016-12-14