Oregon – mikrobryggeriernas förlovade stat
Mat & dryck

Oregon – mikrobryggeriernas förlovade stat

I Oregon i USA finns det nästan 300 mikrobryggerier varav 70 finns i Portland. Det har bland annat bidragit till att staden heter ”Beervana”. Här kan du uppleva unika ölsorter och ta del av tillverkningsprocessen.

Text: Malin Nilsson

Lediga rum & priser i Portland

Breakside Brewery

Bryggeriet öppnade 2017 och har en restaurang i tre våningar med tillhörande uteservering. Slå dig ner på takterrassen och smaka på någon av bryggeriets ölsorter. Det varierar vilken öl de tappar, men vem vill inte smaka på ”Salted caramel stout”, ”Passionfruit sour” eller ”Wanderlust”.

Slabtown Pub & Brewery
1570 NW 22nd Avenue, Portland
breakside.com

Level Beer

När bryggeriet öppnade 2016 hade grundarna en filosofi. De ville ha ett fokus på balans, balanserad öl för ett balanserat liv. Eftersom de själva är föräldrar visste de hur svårt det kan vara att balansera jobb och familjeliv, och deras tanke var att skapa en balans mellan arbete och fritid för alla deras kunder, anställda och samhället genom öl. Här kan du välja mellan ett 20-tal ölsorter och är du hungrig så finns det ett hamburgerhak.

Level Beer
5211 NE 148th Avenue, Portland
levelbeer.com

Ground Breaker

För dig som är glutenintolerant är detta mikrobryggeriet för dig. Hela anläggningen är glutenfri och här dricker du naturligt glutenfri öl och äter glutenfri mat. De serverar både lunch och middag, avnjut tillsammans med en kall öl från bryggeriet. Verksamheten startades 2011 och har idag cirka 30 sorter.

Ground Breaker Gastropub
2030 SE 7th Avenue, Portland
groundbreakerbrewing.com

 

Lediga rum & priser i Portland

Publicerad: 2018-04-20