Artiklar om Österrike

Vid sidan av sjön

Inga lederhosen, fjäderprydda hattar eller Sound of music-kitsch. Bara romantiska sekelskiftesvillor, exklusiva badhus och sammetslena gröna sjöar. På österrikiska Rivieran lever det gamla kejsardömet kvar. Här kan man semestra med stil.

Hotel Post: Nyrenoverad alppärla

Att ett över hundrafemtio år gammalt österrikiskt alphotell inte behöver vara någon konservativ institution är något som Hotel Post i den lilla byn Bezau har bevisat. Det fyrstjärniga hotellet har drivits av samma familj i fem generationer, och under Susanne Kaufmanns styre har det utvecklats till en sober lyxpärla i de österrikiska bergen.

I Linz är hela staden ett hotell

I år 2009 är den lilla österrikiska staden Linz europeisk kulturhuvudstad – och ett av den här stadens allra bästa projekt är Pixel Hotel. Här består hotellet av sex outnyttjade lokaler över hela staden som har omvandlats till enskilda hotellrum och lyxiga sviter – där varje pixel bildar en del av hotellbilden. 

Om snön får bestämma

Fler puderdagar i backen väntar för den som låter sig styras av snön. Tricket är att skidflexa: köp en flygbiljett och var flexibel med slutdestinationen tills det börjat snöa. RES lär dig tyda väderleksrapporten.