SunExpress

Lyxhotell hittar du just nu till bra priser i hela Turkiet – inte minst i Izmir. Passa på att unna dig femstjärnigt för under tusenlappen, här är min lyxiga favorit.

SunExpress

Staden har genomgått en fullständig förvandling. Från att inte ha något att erbjuda turister för bara femton år sedan är hela Alacati i dag som ett enda stort boutiquehotell. Den har lyckats behålla en charm som annars ofta brukar försvinna när turister anströmmar till platser.

SunExpress

Har Frankrike, Italien och de andra vinländerna fått en utmanare? Ja, det är i alla fall Urla Winerys ambition. Den Izmirbaserade tillverkaren vill sätta turkiska viner på kartan.

SunExpress

Vindsurfing är mycket populärt i Alacati och det är inte så konstigt. Förhållandena är utmärkta, särskilt för nybörjare.

Izmir Old elevator är en av alla turistattraktioner i Izmir stad – en tur upp bjuder på en magisk solnedgång (om du åker dit i rätt tid det vill säga).

 

Boka din resa till Turkiet med SunExpress här.

Vi frågade några passagerare ombord varför de har valt Izmir.

 

SunExpress

Kebab i bröd, kebabtallrik och på sin höjd kebabsallad. Utbudet på de flesta svenska kebabhak är minst sagt begränsat. I Turkiet däremot är varianterna lika som landet är stort och det är lätt att gå vilse i menyerna. Här kommer därför en miniguide till några av de vanligaste rätterna.

Alla platser i Turkiet bedöms inte vara säkra – men UD avråder inte svenskar från att resa till turistorterna.

SunExpress

Under antiken bar staden det grekiska namnet Smyrna, i dag är den tredje störst i Turkiet efter Istanbul och Ankara. Men Izmir är inte bara en stad utan även en provins. En provins som inrymmer flera vackra sol- och badorter vid Egeiska havets kust.