Rekordvärmen ger prisras på resor
Foto: Istock
Nyhet

Rekordvärmen ger prisras på resor

Har du möjlighet att sticka på semester innan skolorna slutar? Grattis! Just nu kan man fynda resor till solen. Anledningen är det fina vädret här hemma som har fått svenskarna att förnöjsamt stanna i landet istället för att flyga till Medelhavet.

Resesugna svenskar som kan tänka sig att resa med kort framförhållning kan göra riktiga klipp just nu. Fint väder och betydligt lägre efterfrågan innan skolornas sommarlov börjar ligger bakom de extremlåga priserna. Men även för de som föredrar lite längre tid att planera och packa resväskan är prisläget mycket fördelaktigt. De närmaste veckorna, fram till skolavslutningarna, går det att göra riktiga reseklipp. 

– Det är galet låga priser just nu. Den som kan resa med kort varsel har många härliga resmål att välja på för under tusenlappen, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket. 

– För de som vill komma iväg utomlands och inte litar på att sommaren kommer att bjuda på lika fint väder som vi sett de senaste veckorna är det verkligen just nu bra läge att boka. Om bara några veckor sticker priserna iväg upp, säger Katarina Daniels.

Publicerad: 2018-05-21