RES bästa hotell 2016 vid Medelhavet
RES har listat Medelhavets bästa hotell - här Iconic Santorini hotell på den grekiska ön Santorini. Foto: pressbild.
Hotelltoppen 2016

RES bästa hotell 2016 vid Medelhavet

Några soliga veckor vid Medelhavet säkrar sommaren men även flera veckor in på hösten är Medelhavet en solsäker destination. Här garanterar du dessutom ett förstklassigt boende.

Iconic Santorini

Grekland

Som om inte Santorini redan hade tillräckligt med fantastiska vita hotell som blickar ut över Medelhavets vackraste vy kommer ett som lätt konkurrerar med öns övriga skönheter. I charmiga byn Imerovigli ligger Iconic Santorini insprängt i berget. Bländvita terrasser med de klassiskt blå detaljerna. Alla med utsikt över calderan. Vissa med egen pool. Rummen har den härliga grekiska känslan av rå lyx med allt byggt i ett stycke. Dessutom har hotellet en riktigt bra restaurang. Dubbelrum från ca 6000 kronor natten under vårsäsong. Under högsäsong bör man boka tre nätter eller mer för bästa pris.
Lediga rum & priser

Mandarin Oriental

Bodrum, Turkiet

Bodrum behåller positionen som Turkiets hippaste plats. Nu kan man dessutom blicka ut över Medelhavet från Bodrums höjder i destinationens snyggaste pool. Ständigt aktuella kedjan Mandarin Oriental har öppnat ett av Turkiets, kanske Medelhavets tjusigaste hotell. Två egna stränder kantar en kulle som sträcker sig ut i havet. När man inte hänger i poolen eller de spatiösa rummen så kan man låta sin kropp bli ompysslad i ställets stora spa. En uppsjö restauranger erbjuds på området med allt från klassiskt turkisk till modern japansk mat. Dubbelrum från ca 2500 kronor lågsäsong.
Lediga rum & priser

Sant Francesc Singular

Palma, Mallorca

Det finns alltid en anledning att ta ett litet break bland rustika gränder och glassiga restauranger i denna Medelhavets härligaste småstad. Varje år begåvas Palma dessutom med några nya hotell av hög klass. Just nu snackas det om snygga Sant Francesc Singular. Ett konverterat gammalt palats från 1800-talet i gamla Palma huserar nu 42 spatiösa rum. Färgskalan av mjuka bruna och beige toner ger ett lugnt och lyxigt intryck. Från ca 2000 kronor och uppåt ju närmare högsäsongen kommer.
Lediga rum & priser

Eremito Hotelito de l´Alma

Italien

Gå direkt i kloster utan att passera internet. Här, mitt i de Umbriska bergen, ligger Eremito och det hörs på namnet vad som förväntas. Total tillbakadragenhet. Eremito är inte bara ett väldigt vackert hotell inrymt i ett gammalt kloster. Det är också ett exempel på en allt tydligare trend. Möjligheten att dra sig tillbaka, koppla ur, släppa taget, no wifi, no nothing. Här är det långt ifrån allt men nära till sig själv. Det finns program till yoga och meditation. Man kan också lära sig måla ikoner, eller sjunga gregoriansk sång. Eller så bokar man en hel vecka Full Digital Detox. Det är förstås också nära till den italienska maten, vinet och kulturen.Rum från ca 1700 kronor. En vecka digital detox kostar ca 9000 kronor.
www.eremito.com

Hotel  Sezz

St Tropez

Partyfolk med smak för minimalistisk design bokar in en sommarvecka på Hotel Sezz i St Tropez. Här kan man dra sig tillbaka efter vilda nätter och spendera dagarna i en vit solsäng vid poolen eller i svalkan på sitt rum med väggar av glas och fladdrande gardiner sippandes Evian och champagne tills det är dags för en vända till beachen och lite efterparty på Club 55. Glöm inte de vita linnebyxorna. Dubbelrum från ca 4000 kronor.
Lediga rum & priser

Publicerad: 2016-08-17