RES nya bloggare: Calle, Bella och husbilen Doris
Nya bloggare: Calle och Bella kommer att resa runt i Europa i husbilen Doris i höst – en resa du kan följa på RES.se.

RES nya bloggare: Calle, Bella och husbilen Doris

Calle och Bella är nya bloggare på RES.se. Under hösten kommer vi att få ta del av deras resa genom Europa i husbilen Doris. Här berättar de mer om sin resa och vad vi kan förvänta oss på bloggen.

Berätta om er resa:
Bella: Vi kommer bo i vår husbil och jobba oss ner mot norra Spanien längs kusten och sen får vi se vart vi tar vägen. Vi planerar att vara ute till januari. Vi har inte riktigt bestämt exakt resrutt. Vi kommer att försöka lyssna mycket på vad andra rekommenderar längs vägen. Vi vill framförallt stanna på platser där vi kan vandra, klättra eller surfa – eller ännu bättre: kombinera alla tre intressen.

Berätta om Doris: 
Bella: Jag är uppväxt med en familj som alltid reste runt i husbil, en gammal Peugeot som min pappa hade byggt om. Och jag älskade det, det var som att bo i en koja.

För fyra år sedan startade vi projektet Doris med mina föräldrar. Doris är en gammal skåpbil från början, en Mercedes Sprinter, och den var egentligen bara ett skal från början. Men vi har byggt om den. Jag och min pappa gick omkring på husbilsmässan och letade inspiration till hur vi ville ha det.  

I dag har Doris både kök och toalett! Och sängplats såklart. Doris är som ett litet hem i miniatyr.

Ni har varit ett par länge, hur träffades ni? 
Bella: Vi älskar båda att resa. När vi träffades skulle vi båda ge oss iväg på varsin långresa: Calle skulle till Centralamerika och jag skulle till Sydostasien. Men efter tre månader beslöt vi oss för att vi skulle mötas upp och resa tillsammans. Efter det har det blivit många resor tillsammans, både kortare och längre.

Calle: Att resa är det ultimata sättet att testa ett förhållande. Det är ett intensivt sätt att lära känna varandra. Antingen kan det gå åt skogen eller blir det som i vårt fall: man blir ännu mer sammansvetsad.

Hur kommer den här resan skilja sig från era tidigare?
Bella: Förut när vi har rest har det varit på våra semestrar. Den här gången kommer resandet att bli vårt vardagsliv, vi försöker att komma bort från mallarna som man oftast pressas in i hemma. Vi får se vad framtiden bär med sig men drömmen nu hade varit att kunna leva så här alltid.

Vad är era intressen? Vad kommer vi att kunna förvänta oss att ni tar oss till för platser på bloggen? 
Calle: Jag surfar mycket. Därför vill vi hålla oss längs kusten under resans gång. Det är något med att surfa, man släpper allt annat man har för stunden. Sen är det en väldigt social aktivitet också, det finns en gemenskap surfare emellan.  

Vi klättrar båda två, mest bouldring. Det är lite samma sak som när man surfar. Man släpper allt annat. Man måste koncentrera sig på hur man ska ta sig vidare och kan inte koncentrera sig på vardagsbekymmer.  Under resan vill vi till Fountainebleu i Paris som är ett klättermecka. Det är egentligen den enda bestämda destinationen som vi har.

Att vandra är också ett gemensamt intresse. Alldeles nyss lämnade vi Store mosse nationalpark i Småland – det ser ut som Norrland men ligger i Småland. Ni kan förvänta er mycket natur i bloggen!

Vad mer kommer bloggen att bjuda på?
Bella: Ni kommer att få se mycket av Europa; inte standardresmålen utan de där andra platserna, avstickarna.
Ni kommer också att få följa livet i en husbil: ups and downs. Vardagslivet när man bor i en koja.


Om Calle och Bella

Ålder: 31 respektive 29 år.

Yrken: Calle är konstnär och Bella är frilansjournalist.

Aktuell med: bloggar på RES under Van life. 

 

Publicerad: 2016-09-07