Ferris

Ferris

New York
Restaurang

Det ser ut som en gillestuga, men en chic sådan, nerbäddad i en källare under Nomad distriktets MADE Hotel.  Krögaren Greg Proechel arbetade tidigare på Lower East Sides Le Turtle samt flådmatstemplet Eleven Madison Park. De två erfarenheterna syns i hans kokkonst; den är smart, vacker, uppfinningsrik och bjuder på oväntade inslag.  Blodkorven är ett förträffligt kaos av chili- och nejlikespäckad boudin med grillade dadlar och rostade frön och Proechels “Iberico katsu sando” är en vacker tolkning av den där japanska tonkatsumackan (friterad fläskfilé mellan skivor av vitt bröd).  Här finns också tjusiga fisk- och skaldjursrätter.

Alla rätter är tänkta att delas så ta med ett par av dina närmsta vänner för att testa så mycket som möjligt av den spännande menyn.  Och missa inte de skarpa drinkarna, cocktailmenyn är inte lång men den bjuder på underfundiga grejer: Eau de Spa är en kul mix av mezcal, morot, koriander och ananas med en jalapeño-snärt och Melon de Caraïbe, en rom-melon creation med skum av äggvita serveras i mormors finaste graverade kristallglas.

Adress: 
44 West 29th Street, New York
Telefon: 
+1 212-213-4420
Öppettider: 
måndag: 17:30–22:00
tisdag: 17:30–23:00
onsdag: 17:30–23:00
torsdag: 17:30–23:00
fredag: 17:30–23:00
lördag: 17:30–23:00
söndag: 17:30–22:00