Takashi

Takashi

New York
Restaurang

Om du är kräsen är Takashi inte krogen för dig, om du däremot är äventyrligt lagd finns här idel kulinariska bekantskaper att knyta. Krögaren Takashi Inoue är en innovativ inkråmsspecialist, hos honom kan du bekanta dig med mer inälvor än en gastroenterolog ser på en hel dag. Hans pub-stimmiga etablissemang hyllar kons oädlare delar, s.k. horumon, ett japanskt kök med koreanska rötter som Inoue förädlat till finmatsnivå. ”Testicargot” badar i vitlökssmör och är precis som låter tjurtestiklar à la franska sniglar. Förvånansvärt mjälla och smakrika. Blinis och Osetra kaviar ackompanjeras av en snilleblixt: en tub med len kräm på kalvhjärna. Kalvbräss minglar med nattsvart, bläckfisk-bläckigt ris och den grillade washugyu biffen är stoppad i tjocktarm. Kom igen, lita på oss.

456 Hudson Street

www.takashinyc.com

Adress: 
456 Hudson Street, New York
Telefon: 
+1 212-414-2929
Öppettider: 
måndag: 18:00–23:00
tisdag: 18:00–23:00
onsdag: 18:00–23:00
torsdag: 18:00–23:00
fredag: 17:30–23:00
lördag: 17:30–23:00
söndag: 17:00–22:30