Schweiz

Schweiz

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Schweiz. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Schweiz

Lär dig tillaga en gourmetmiddag av insekter

Gräshoppor, syrsor och mjölmaskar. Den här matlagningskursen är inget för de med fobi för småkryp.

Verbiers vinterunderland

Med ett av de största sammanhängande liftsystemen i världen och en av alpvärldens mest sol- och snösäkra lägen, är det inte konstigt att all världens skidhedonister och livsnjutare samlas i anrika Verbier. Ta skidresan till nya höjder.

Schweiziskt eldorado i Zürich

Zürich förknippas med slipsnissar, urverk och diskret elegans, men huserar samtidigt sjaviga bohemer och ett vilt klubbliv. Det finns egentligen bara ett råd som funkar överallt i den uråldriga staden: Ta med en fet plånbok.

Skidor och gott liv i Schweiz

Det är hög tid att kolla av vart du ska tillbringa säsongens skidvecka. Ligger Schweiz på listan över möjliga resmål föreslås en titt på hotelbokningssajten Design Hotels hemsida.

Sikta mot stjärnorna i Mürren

Sedan 1900-talets början har semesterfirare vallfärdat till schweiziska Mürren för att avnjuta frisk luft och halsbrytande åkning. RES beträder klassisk alpmark och upptäcker att gammal är äldst.

Världens vackraste skidorter

RES skidredaktör Mattias Fredriksson har sammanlagt besökt hundrasextio av världens alla skidorter - från Nya Zeelands berg till Schweiziska alperna och Norges fjälltoppar. Vissa skidorter så ståtliga att själva åkningen blir en bisak. Andra platser ruvar på magiska nerfarter, men är bleka i övrigt. Åt RES har han valt ut de tio han tycker är allra vackrast.

Schweiz fantastiska kök

Schweiz har bröd i världsklass, ostar stora som bildäck och charkuterier som liknar konstverk. Trots sina hundra Michelinstjärnor är Schweiz ett av Europas mest bortglömda matländer. Dag Hermelin och Bruno Ehrs smakar sig fram på tre språk mellan Zürich, Lugano och Genèvesjön.

Designat i Alpernas offpistparadis

Nuförtiden betyder alpromantik varken volanggardiner, lackad furu eller Sound of music. I år öppnar den nya schweiziska skidorten Rocks Resort i Laax, som ligger en och en halv timme från Zürich.

Schweiz - som på räls

I landet där alla tåg avgår exakt när de ska är det kanske inte så konstigt att invånarna är världens mest tågresande folk. Och där kan Anders Mathlein uppfylla en barndomsdröm. Han slumrar till tågdunket, filosoferar, njuter av isvita överjordiska vyer och känner sig plötsligt väldigt, väldigt liten.