Singapore

Singapore

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Singapore.  Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Singapore

Singapore jubilerar - firar 50 i år

I år fyller Singapore 50 år. Den 9 augusti 1965 blev det lilla landet självständigt. Som grädde på jubileumsmoset har Singapore i år korats till ”världens bästa land att resa i” av Lonely Planets reseexperter, och under 2015 välkomnar staden 15 miljoner internationella ankomster, jämfört med 5 miljoner 1990. Fotografen och reseskribenten Peter Hanneberg reste ner för att ta pulsen på deras framgångssaga. 

Stjärndesignerns resefavoriter

Kristin Nyström är grafisk designer och grundare av det ekologiska barnklädesmärket Gardner and the Gang. Hon bor i Singapore sedan flera år tillbaka med sin man och två barn och när RES får en pratstund med henne om resor blir det så klart mycket fokus på Singapore med omnejd, men även en och annan favorit i Sverige nämns. Här är Kristins bästa…

Up in the air i Singapore

Högt över skyskraporna i Singapore har Sands Skypark invigits. Restauranger, lounger, swimmingpools liksom en hel skog av träd och plantor fyller den 12 500 kvadratmeter stora ytan ungefär 200 meter upp i luften.