Linda Larsson

RES ständigt runtresande medarbetare som man aldrig riktigt vet var i världen hon befinner sig med sin kamera, penna och block. Kaffenörd som alltid är på jakt efter den perfekta koppen.

Resetips

Restaurangerna, barera, showerna. Surrealismen regerar i emiratet som på bara ett decennium blivit en av världens hetaste destinationer. Glöm allt som har med lagom att göra. 

Reportage

Med sina drygt 17 000 öar har Indonesien mer att bjuda på än sin mest berömda semesterö Bali. RES åkte till Flores, Komodo Island och Giliöarna i hjärtat av den indonesiska skärgården, klev på en båt och upptäckte paradiset personifierat bland vilda komodovaraner, rosa stränder och färgsprakande fiskar. 

Måns Möller är inte bara en j*kel på komik. Han är också en j*kel på att cykla och har bokstavligt talat cyklat sig genom världen. Här är hans bästa…

Från att ha varit en stad där nattlivet dött före midnatt och där det kreativaste en bankir kunde göra var att byta färg på slipsen har staden tagit ett gigantiskt, nyskapande kliv in i framtiden. Bland alla skinande banker växer en kreativ kulturstad med små kaféer, lokala designbutiker och alternativa barer fram.  

Veckans resenär

Efter tre år på svenska ambassaden i Dhaka bestämde sig författaren Helena Thorfinn för att skriva boken ”Innan floden tar oss”. Nu är hon aktuell med uppföljaren. RES fick en pratstund med Helena om Bangladesh – och om Burma där hon nu är bosatt.

Bäst i världen

Som ständigt runtresande har programledaren Hans Fahlén sett platser som få har haft möjlighet att besöka. I tio år var han resereporter för När och Fjärran och nu reser han världen runt med tv-programmet Spårlöst, där adopterade barn letar efter sina biologiska föräldrar. Här delar han med sig av sin bästa…

Miniguide

En flera år lång kärleksrelation med serien Girls är nu slut då sista avsnittet sändes i helgen. För er som inte kan få nog av Hannah, Shoshanna, Jessa och Marnie - här är guiden till vart du ska i New York om du vill följa i seriens fotspår. 

Veckans resenärer

Den kända illustratören Lovisa Burfitt och författaren Andrea de La Barre de Nanteuil är aktuella med en ny bok om Mademoiselle Oiseau – den tredje i serien om den excentriska mademoisellen Oiseu som bor i Paris och hennes vänskap med nioåriga grannflickan Isabella. RES fick en pratstund med duon om boken och om Paris – och vilka adresser som är bäst just nu.

Svenskar firar med påskharar, påskkärringar och godisägg. Men hur ser påsktraditionerna egentligen ut i andra länder? Här bjuds på ett axplock av påsktraditioner från världen över.

Natursköna platser finns det gott om i världen. Men vissa platser är lite mer speciella än andra. 

Tips

New York är en av världens lättaste städer att vara vegan i just nu – alla diners och hamburgare till trots. Här är tre favoritrestauranger på Manhattan för den som äter en plantbaserad kost. 

Intervju + recept

Toscana är en region som Ernst Kirchsteiger alltid återkommer till. Dit lockas han gång efter gång av vackra landskap, pittoreska småbyar och framför allt enkel mat i världsklass eller som han själv uttrycket det: ”man upplever ett land bäst genom gommen.” Nedan bjuder Ernst också på ett av sina favoritrecept – pappa al pomodoro: tomatgröt. 

Veckans resenär

De har cyklat genom Vietnam, åkt husbil från Sverige till Mongoliet, vandrat i Nepal... ja, listan på äventyr kan göras lång. Frida och Jacob träffades i Nya Zeeland när båda var där och backpackade. Sex år senare befinner de sig fortfarande på resande fot – nu är de i Thailand där de arbetar som dykinstruktörer. RES fick en pratstund med ena halvan av Everydayexplorers.org, Jacob Ode. ”Folk frågar när vi ska göra något riktigt. Men vad är egentligen riktigt?”.

Nyår närmar sig med buller och bång. Vi tipsar om olika nyårsfiranden världen över – och vad du ska tänka på beroende på var i världen du väljer att fira.

Bangkok är en otroligt älskvärd stad men vid första anblick kan den verka smått kaotisk, inte minst på grund av alla trafikköer. Tänk på att vid vissa tidpunkter är det extra kaotiskt: försök i dessa fall att välja tunnelbana eller Skytrain (eller motorcykel). För förstagångsresenären som inte vet vilket färdmedel hen ska välja: här listar vi fem sätt att ta sig fram på.