KORRENS TIPS

Hett i London: Native

Jun 19, 2019

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är gourmetrestaurangen Native. 

Det är inte ofta det sker, men ibland sätter man sig till bords på en restaurang och önskar att man kunde boka in nästa besök under tiden man fortfarnande äter.

Så känns det på Native intill Borough Market vid London Bridge, Imogen Davis och Ivan Tisdall-Downes nya utpost efter att de flyttat från Neal’s Yard där de våren 2018 först slog upp portarna till denna sin första fasta restaurang. Konceptet beskrivs bäst som ett tillbaka-till-rötterna, från-jord-till-bord-initiativ kryddat med orubblig nollavfallsprincip. Som namnet antyder är Davis och Tisdall-Downes kända för att sätta händerna i den brittiska myllan och låta råvaror från skog och mark stå i fokus.

Att slå sig ner i restaurangen känns också lite som att ännu vara utomhus. Det är avskalat, luftigt och rustikt charmigt som en nordisk sommarstuga med enstaka torkade träd inomhus. Minutiöst genomtänkt givetvis, och det går hem, det passar perfekt till maten – som är så god, så vällagad och full av genuin omtanke och kärlek att vi mest låter ”ooh”, ”aah” och ”wow” under de nära nog tre timmar vår måltid pågår.

Inledande fermenterad potatisvåffla med pickat äpple och duvkebab med rödbetshummus, harrisa och dukkah följs av kolgrillad broccolistam, ängssyra, picklade valnötter, bränd kål med misosmör och perfekt rostad, perfekt nötig Jersey Royals-potatis, kompletteras med en god och lättdrucken Gloucestershire Red, och avrundas med rabarbersmakande blomkålscheescake samt ärtskidsglass med åkervicker och vit choklad. Innovativt och jordnära, bokstavligt talat, med extremt höga ambitioner som man lyckas fullända och, viktigast av allt, gudomligt gott.

När vi går är vi så mätta och belåtna att vi skulle vilja applådera och utbrista ”bravo! En gång till!”.

eatnative.co.uk
32 Southwark Street, London SE1 1TU
Öppettider: Tisdag-lördag för lunch 12:30-14-30 och för middag 18-22

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!