Strandhäng på Gran Canaria
– Sex sjysta stränder

Strandhäng på Gran Canaria

Sol och bad är en stor anledning till varför svenskar år efter år lockas till Gran Canaria. Här är sex sjysta stränder på ön.

Av: Linda Larsson

Hotell på Gran Canaria

San Augustin

San Augustin är ett bra alternativ för de som vill ha lugn och ro, livet här har en mer lugn gång än i exempelvis Playa del Ingles. Här finns två stränder: Playa de San Agustín och Playa de las Burras, två stränder som var för sig är 300 meter långa.

Playa de Maspalomas

Maspalomas nära sex kilometer långa sandstrand lockar en blandad skara: allt från barnfamiljer till nudister. Sanddynerna intill är ett perfekt tillhål för de som vill sola avskilt. Här ligger också den kända fyren: Faro de Maspalomas. 

Playa del Ingles

Belägen mellan San Augustin och Maspalomas och tre kilometer lång – Playa del Ingles lockar med både bra partyliv och sjyst strandhäng.

Puerto Rico

Stranden i Puerto Rico är långrund och ligger skyddad i en vik vilket gör den till ett perfekt alternativ för barnfamiljer. 

Las Canteras

När du får nog av att shoppa. Den fyra kilometer långa sandstranden Las Canteras ligger mitt i Las Palmas och är en favorit bland öborna själva. Här finns både omklädningsrum och toaletter. Och solstolar att hyra såklart.

Puerto Mogan

En liten – men naggande god – sandstrand med många bra restauranger i närheten. Tröttnar du på att bada kan du gå till den intilliggande hamnen och spana på båtar.  

Foto: Istock.

Publicerad: 2016-10-28