Sverige

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Sverige.  Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter. 

 

Artiklar om Sverige

 • Sverige
  Tips

  Fyra stränder i Skåne och totalt nio i hela landet har fått miljöutmärkelsen Blå Flagg i år, skriver Aftonbladet Resa. Utöver badstränderna har elva småbåtshamnar också fått utmärkelsen. 

 • Sverige
  Tips

  I kväll den 16 juli kan du se en partiell månförmörkelse – och ett vackert möte mellan planeterna Saturnus och Jupiter – om du har en klar sikt mot syd och sydost, skriver Populär Astronomi. 

 • Sverige
  Tips

  Tjörn och de närliggande öarna i södra Bohusläns skärgård är en glittrande skärgårdsidyll och ett perfekt resmål för en minisemester på hemmaplan. Här finns vackra badplatser, bra restauranger, havsnära hotell och en fantastisk natur. 

 • Sverige
  Tips

  Att skydda sin hud med en hög SPF är väldigt viktigt under sommarmånaderna – inte minst om du ska åka utomlands. Att ha solkrämer i reseförpackning kan vara ett måste om man flyger med endast handbagage.

 • Sverige
  Tips

  De senaste åren har kvaliteten på de svenska vinerna höjts rejält. I dag finns flera svenska vingårdar som gör viner som står sig bra i konkurrensen med de från varmare breddgrader. Det gör att vinfantasten inte längre behöver resa till Italien eller Frankrike för en vingårdssemester.

 • Sverige
  Nyhet

  Semestern är igång för fulla muggar och i år har det blivit en trend att semestra hemma i Sverige och inte minst hyra hus på annan ort. De mest populära semesterorterna för svenskarna är Öland och Bohuslän.

 • Sverige
  Tips

  I takt med att längtan efter bekväma naturupplevelser ökar sprider sig glampingtrenden över världen. Glamping är en förkortning av glamorous och camping, men kan också beskrivas som camping för den som inte gillar camping – åtminstone inte den traditionella varianten, som inte sällan är synonym med läckande tält och obekväma liggunderlag.  

 • Sverige
  Tips

  Gastrohotell på Österlen, fågelnäste i Västerbotten eller ”zero vacation” i Stockholms skärgård? Det är lätt att glömma hur många härliga boenden och platser vårt eget land har att erbjuda.

 • Sverige
  Nyhet

  Regn och rusk på många platser runt om i landet just nu har ökat lusten att boka en resa utomlands. De senaste två dagarna har det skett en rekordförsäljning där bokningarna har fördubblats jämfört med samma period i fjol, visar statistik från resebyrån Ving. 

 • Sverige
  Tips

  Till och med i mitten av september kommer alla härliga gågator, sommartorg och pop up-parker i Stockholm att vara redo att besökas på en jobb-aw eller ett semesterglas. Här är RES favoriter.