HOTELL & RESTAURANG

Noi – ny restaurang på Nobis Hotel i Stockholm

Mar 16, 2018

Ut med Italien och in med hela Europa. Stefano Catenacci och kollegorna i Nobisgruppen har bytt ut den italienska restaurangen Caina i hotellets källarplan till Noi som uppvisar en meny med influenser från hela Europa.     

På menyn finns rätter som löjrom med mandelpotatischips, grillad bläckfisk, halstrad tonfisk på saltsten, rostade betor med friterad getost och knaperstekt ankbröst. Men det är inte bara menyn som utbytt – hela lokalen har totalrenoverats. Tonerna går i cognac, saffransgul och mörkgrön. Alla delar av restaurangen är specialritade av arkitekter på Wingårdhs. Ett nytt chambre separé har lagts till ytorna med plats för 40 gäster.  

– På Nobis Hotel Stockholm har vi sedan öppningen kallat loungen Stockholms vardagsrum, en naturlig förlängning på konceptet blir att presentera Stockholms matsal i form av Noi. En plats där du och ditt sällskap kan frottera i en lyxig men avslappnad och stämningsfull miljö, säger Morsi Khaled, vd Nobis Hotel.

Noi har plats för drygt 70 gäster som får njuta av mat signerad kocktrion Peder Andreasen, Christian Attlefelt och Filip Poon med gastronomisk vägledning från Stefano Catenacci. Noi öppnar fredagen den 16 mars 2018. Restaurangen kommer att servera middagar tisdag till lördag 17.00-00.00.

 

 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!