Tävla och vinn - Vart är vi på väg?
Tävling

Tävla och vinn - Vart är vi på väg?

Säsongspremiären av På spåret närmar sig med stormsteg och det är hög tid att göra geniknölarna redo för vinterns prövningar. Vi har knåpat ihop tre stycken tiopoängare fyllda av långsökta ledtrådar och din uppgift är förstås att klura ut vilka resmålen är. De som lyckas bäst belönas med varsitt sällskapsspel.

Den 20 november har På Spåret säsongspremiär och som uppvärmning får ni här tre stycken resor att klura på. Vi vill veta vilka resmål som stämmer in på ledtrådarna nedan - vilka städer vi reser mot.

Bland er som inkommer med tre rätta svar drar vi sedan tio vinnare som får varsitt exemplar av det nya spelet Bezzerwizzer Bricks: Storstäder. Ett spel i ett litet och nätt format som lämpar sig synnerligen väl när det är dags att lämna tv-soffan för en riktig resa.

Svaren mejlar ni tillsammans med namn och adress till tavling@res.se. Tävlingen pågår fram till och med den 7 december och vinnarna presenteras här på RES.se.

Då så: Vart är vi på väg?

1. Vi reser mot dalslandsfågel och mot tv-kabel – på svenska initialt i narkotikans spår. Färden går genom chokladkakans land och när vi når fram hittar vi en delad ö mitt i stan.

2. Trippen går mot resmål i vattenomgiven provins som alltid riskerar att få sparken. Vår stad är landets femma och här är början ljus och slutet jordigt. Och apropå början och slut: landets längsta flod ger dig just de bokstäverna för vår destination.

3. Vi reser genom tidigare ädel strandremsa vid myntad vik. Artificiellt vattendrag spänner öster om vårt resmål – en luftkonditionerad miljonstad där John Fogerty spelar en central roll.

 

Publicerad: 2015-11-13