Thailand

Thailand

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Thailand.  Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Thailand

Slut med street food på Bangkoks gator

För en månad sedan utsågs staden till den bästa street food-destinationen i världen. Nu kör de lokala myndigheterna bort alla gatuförsäljare i Bangkok.

Här firar du Songkran i Bangkok

Den 13 april infaller Songkran. Här är ställena att fira in det thailändska nyåret på i Bangkok. 

Det här är de trafikfarligaste länderna

Thailand toppar statistiken överlägset när det kommer till flest skadade svenskar i trafiken utomlands enligt siffror från SOS International. 

Phuket ur ett annat perspektiv

Den välkända turistorten Phuket är så mycket mer än stränderna Patong, Karon och semesterön Phi Phi Island. Bara trettio minuters båtresa från den stimmiga semesterorten ligger öarna Koh Yao Yai och Koh Yao Noi. Här öppnar sig en värld av orörd natur som få ger sig tid att upptäcka.  

Fem sätt att ta sig runt i Bangkok

Bangkok är en otroligt älskvärd stad men vid första anblick kan den verka smått kaotisk, inte minst på grund av alla trafikköer. Tänk på att vid vissa tidpunkter är det extra kaotiskt: försök i dessa fall att välja tunnelbana eller Skytrain (eller motorcykel). För förstagångsresenären som inte vet vilket färdmedel hen ska välja: här listar vi fem sätt att ta sig fram på.

Att tänka på under Thailandsemestern

Nu är högsäsongen för Thailand igång. För att undvika att få semestern förstörd på något sätt, har vi satt ihop en liten lista med saker som kan vara bra att tänka på väl där.

Hur oroade är svenskar över att åka till Thailand?

Inte märkbart om du frågar resebolagen. Förra veckan smällde flera bomber på olika orter runt om i Thailand. Men det är inte många som har hört av sig till resebolagen och varit oroliga inför sin Thailandsresa.

Det här får du inte missa i Bangkok

Svenskfavoriten Bangkok har ett utbud som få andra städer kan matcha. Här är fem adresser du inte får missa i Thailands huvudstad.

Bangkoks bästa restauranger

Att hitta något gott att äta är aldrig ett problem i Bangkok - i vartenda gatuhörn finns små stånd som säljer nygrillad kyckling, pad thai eller färsk frukt. Ibland är man bara sugen på att få klä upp sig och gå på finrestaurang. Och då - då är det till de här restaurangerna du ska gå i Thilands huvudstad...

Nan och Phrae – bortom turiststråken väntar kulturen

Thailand är mer än vidsträckta stränder, longtailbåtar och pad thai. I de norra delarna väntar ett outforskat landskap präglat av en naturskön bergig miljö och en rik hantverkstradition. En annan del av Thailand.