Turkiet

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Turkiet. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Turkiet

 • Weekendresa

  Tre och en halv timmes flygresa bort hägrar en stad vi inte besökt på år och dar. Oroligheter och attentat, främst i delar långt bort från staden, har skrämt bort de västerländska turisterna. Det är hög tid att återerövra en forna weekendfavorit. 

 • Nyhet

  Glöm Vip. Best Western lanserar nu ett nytt koncept som hotellkedjan hoppas kommer att erövra världen: Vib. 

 • Efter allt som har hänt och händer i Turkiet drar många flygbolag ner på kapaciteten till landet. 

 • Turkiet

  Zombiefiskar i Istanbul. Kolesterolmusslor i Antalya. Och vid Egeiska havet – en ultrafeministisk gudinna med behå av testiklar. Se Turkiet med Zac O’Yeahs ögon.

 • Turkiet

  Ingen kan levandegöra en storstad som Bobo Karlsson, medarbetare i RESsedan 28 år tillbaka. I vår släpper han boken Urban Safari, en samlingav hans mest magnifika stadsporträtt genom tiderna. Exklusivt i RES kandu läsa ett utdrag ur kapitlet om Istanbul, dessutom bjuder Bobo påsina bästa tips till den turkiska huvudstaden just nu.

 • Turkiet

  Bodrum har gått från upprorisk bohemby till semesterklassiker med hemlagad turkisk mat och spektakulära designhotell. RES har hittat höjdpunkterna i Turkiets Saint-Tropez. 

 • Turkiet

  I det mytomspunna området Kappadokien, mitt i det turkiska inlandet ligger Fairy Chimney inn. Det är ett guest house inrymt i ett gammalt byzantinskt munkkloster med en mer än 1500 år lång historia. foto andus emgeHär, i den uråldriga byn Göreme, tillverkade munkar vin redan på 500-talet. Förutom nödvändiga bekvämligheter har väldigt lite ändrats i byggnaden sedan dess.

 • Turkiet

  Från pistagemandlar till yoghurtgrytor, fiskar med klar blick och baklavabakelser. Ett av de bästa sätten att upptäcka Istanbul på är via magen. Med staden som bas går det att göra fantastiska kulinariska utflykter i syd- och västlig riktning.