USA

Amerikanska västkusthotell

Att köra kustvägen genom Kalifornien, USA, är en drömsemester för många. Men se till att maximera upplevelsen. Från norr till söder finns massvis med snygga hotell. RES rapporterar från de bästa.

Likt konfetti utkastad av en entusiastisk näve på en födelsedagsfest landar vi resenärer till den amerikanska västkusten ibland på de mest oväntade ställen. Varför bo i Los Angeles när man kan spendera nätterna i Culver City, eller sussa i San Francisco när det är lika enkelt att checka in i Pescadero? Till skillnad från andra delar av USA ligger nämligen de intressanta hotellen längs västkusten inte bara i de större städerna. Här är det lika troligt att ett bekvämt, snyggt och tilltalande hotell ligger på en ort med färre invånare än som ryms på ett normalstort fik. Det ger helt andra möjligheter till att bo bra även för dem som skyr storstäderna, eller helt enkelt vill färdas upp eller ner längs en av norra halvklotets vackraste kustremsor. Bil är ett måste för att enkelt nå de flesta av dem, men å andra sidan gäller det för landet i stort. Och den som tänker leka konfettiplupp – och med löfte om frihet och äventyr singla ner dithän lusten, vindpustarna och drömmen om äventyret bär – låter inte en sådan detalj hindra nersinglandet. Och det finns alltid taxi, buss eller tåg att ta till om det kniper.Bara ett fåtal av de här hotellen kan klassas som billiga, under 1 200 kronor per natt, men de är alla prisvärda och erbjuder på olika vis mer än vad likvärdiga hotell gör. Leta på nätet för bästa priser. De angivna priserna är lägsta priser och inkluderar lokala skatter.


KALIFORNIEN

Coronado
Hotel Del Coronado
Södra Kaliforniens grand dame reser sig över ön Coronado, strax utanför San Diego. Hennes röda tinnar, torn och kritvita fasader är så kända att hennes namn blir allt oväsentligare och kortare. Nu heter hon bara ”The Del”, ibland följt av ett ”du vet, de röda tornen” illustrerat av handrörelser som i luften ritar ut sidorna av en pyramid med en knopp på toppen. Opulent och svulstigt men med en värme som gör att de som trivs kommer tillbaka gång på gång. Det sägs att efter ett tag ser man inte horderna av turister som väller in för att titta på inspelningsplatserna från filmen I hetaste laget och köpa grälla vykort. Det må vara hänt, men det är till en början svårt att skaka av sig känslan av att vilja be folk fara och flyga. Det går trots det att hålla sig undan från de allmänna delarna, och när kvällen kommer, och turisterna gått hem, är det lätt att förnimma hotellets storhetstid.
Adress: 1500 Orange Avenue, Coronado
Tel. +1-619-522 81 96
Pris dubbelrum: från 2 305 kronor
Lediga rum & priser
 

San Diego
Hotel Solamar
Huruvida det är bra eller dåligt att det finns en dj vid poolen redan från lunchtid på helgerna är en smaksak, men när vattnet agerar det nav runt vilket kvällens partajande tar fart känns Solamar som ett bra ställe att upptäcka San Diego ifrån. Trevligt inredda och rymliga rum med en del charmiga detaljer. De större rummen och sviterna har stora badrum, ibland med både dusch och gigantiskt badkar upphöjt ett par trappsteg från golvet. Blandade gäster.

Adress: 435 6th Avenue, San Diego
Tel. +1-619-819 95 00
Pris dubbelrum: från 2 325 kronor
Lediga rum & priser


Los Angeles
Farmers Daughter
Svårbeskrivet men roligt litet hotell. En smått surrealistisk hyllning till lantliv och bondgårdar, uppskruvat och förvrängt. Läget är mycket bra bara ett kvarter från varumärkesshopping på The Grove, de oberoende butikerna längs 3rd Avenue, och Los Angeles Farmers Market. Ägarfamiljen renoverade hotellet för fyra år sedan och påbörjar snart nästa omgång. Samtidigt anställer de mer personal för att öka servicenivån. Ambitionen att hela tiden förbättra sig är lika lovvärd som ovanlig. Lantliv ja tack.

Adress: 115 South Fairfax Avenue, Los Angeles
Tel. +1-323-937 39 30
Pris dubbelrum: från 1 685 kronor
www.farmersdaughterhotel.com

 

Culver City
Culver Hotel
Hotellen i Los Angeles-området har ofta kopplingar till stjärnornas liv utanför skådespeleriet. Culver Hotel är unikt för att det ligger mitt i ett område där skådisarna faktiskt förtjänar sitt levebröd. Tvärs över gatan ligger anrika Culver Studios. Här spelades det in filmer och tv-shower som Citizen Kane, De omutbara, E.T., Baywatch och det allra första avsnittet av Star Trek. Ett par kvarter bort ligger Sonys enorma så kallade sound stages där bland annat Spider-Man 3 blev till. Hotellet byggdes 1924, och figurerade i diverse Helan och Halvan-filmer under trettio- och fyrtiotalen. Under de senaste tio åren har det återställts till något som till största delen åtminstone påminner om originalet. Räkna inte med fläckfri elegans eller yttersta lyx. Culver Hotel är både trevligt och bekvämt, men mer som gästrummet hos en kär moster än ett elegant hotell från mellankrigstiden.

Adress: 9400 Culver Boulevard, Culver City
Tel. +1-310-838 79 63
Pris dubbelrum: från 1 290 kronor
Lediga rum & priser


Hollywood
Hollywood Roosevelt
Glitteratieliten har dragit vidare, men poolområdet, dess ”dörrvakter” och Tropicana Bar lockar fortfarande sin beskärda del av stadens chict festande och solande befolkning à la Entourage. Roosevelts magnetism på Hollywoods skådisar och deras anhang är inget nytt. Errol Flynn svängde ihop sin egen gin här under förbudstiden, Charlie Chaplin, Gloria Swanson och Greta Garbo partajade i rummets korridorer, barer, och får man förmoda, rum.Historien och diverse spöken är närvarande, men så är också samtiden. Ibland snubblar dock hotellet i sin iver att förnya. Incheckningen sker via entrén på baksidan och innebär att man går ner en trappa till det som måste vara Kaliforniens minsta och mörkaste lobby. Mer en skottglugg än en plats där vistelsens detaljer spikas, önskemål presenteras och löften levereras. Den klassiska lobbyn, storslagen med flera våningars takhöjd står mestadels tom vilket är en skam. Hörnrummen mot Grauman’s Chinese Theatre bjuder då och då på utsikt rakt ner i filmpremiärernas röda mattor och fotoblixtar. Ägarna Thompson Hotels (New Yorks 60 Thompson och Sagamore i Miami) har blåst nytt liv i ett legendariskt hotell och dem som vill doppa tårna i en cocktail av filmhistoria och dagens Hollywood har funnit sin bas.

Adress: 7000 Hollywood Boulevard, Hollywood
Tel. +1-323-466 70 00
Pris dubbelrum: från 1 445 kronor
Lediga rum & priser


Chateau Marmont
Om LA är en smältdegel för världens kulturer är Chateau Marmont den gryta där de branscher staden är känd för blandas i en salig och välsmakande röra. Film, musik, design, medier ... här finner dess mesta aktörer en fristad från buset och bruset. Steget från James Dean till Jake Gyllenhaal går genom Paul Newman, Judy Garland och den gemensamma nämnaren The Marmont. En sann rockstjärna bör ha kastat ut om inte tv:n så åtminstone fjärrkontrollen genom fönstret medan de med ett intresse för femtiotalets arkitektur älskat Craig Ellwood genom hans Case Study-inspirerade bungalower i trädgården. 1929 invigdes byggnaden som ett bostadshus men de skyhöga hyrorna skrämde bort potentiella hyresgäster och Chateau Marmont blev hotell i stället. Den version vi ser i dag skapades av hotellentreprenören André Balazs (The Mercer, The Raleigh med flera) och det syns i detaljerna. Det mesta har valts med mycket omsorg, och känslan av att bo hos en rik Hollywoodsläkting snarare än på ett hotell är påtaglig.

Adress: 8221 Sunset Boulevard, Hollywood
Tel.+1-323-656 10 10
Pris dubbelrum: från 2 830 kronor
Lediga rum & priser


Sunset Tower Hotel
Hotellet har befäst sin position som det mest tidsenliga och eleganta valet i Los Angelesområdet. Här hyllas Hollywoods dåtid på ett smakfullt, och ibland ironiskt sätt. Vem vill till exempel inte ha en närbild av en femtiotalsaktris skräckslaget uppspärrade ögon hängandes över sängen? Diskreta restaurangen Tower Bar har blivit en mötesplats för Kaliforniens diverse faktiska, och ibland imaginära, makteliter. Här går det att koppla av, umgås och ha trevligt utan risk för att en paparazzo ska peta en i ögat med sin kameralins. Poolområdet bjuder på utsikt över LA, och om det någon gång blir lite för stelt här är det bara att tänka på en yngre Iggy Pop som brukade ta sikte på vattnet och hoppa ut från sin svit ett par våningar upp. Oftast träffade han rätt.

Adress: 8358 Sunset Boulevard, Hollywood
Tel.+1-323-654 71 00
Pris dubbelrum: från 2 380 kronor
Lediga rum & priser


Big Sur
Post Ranch Inn
Resan längs Pacific Coast Highway, eller Highway 1, är både lång och inte alltid så vacker som man hoppas. Men här i Big Sur är naturen fullständigt bedövande i sin skönhet. Med utsikt över Stilla havet, eller bergen, är en vistelse här omöjlig att glömma. Det finns en magi i naturen här, en magnetism i havet som nästan drar en ut genom glasväggarna och fönstren. Lägg till det utmärkt service, och rustikt luxuösa rum, stugor och hus att välja mellan. Dyrt, men en upplevelse i ordets mest korrekta bemärkelse tack vare läget. Packa en tröja, det är alltid kyligt längs kusten så här långt norrut i Kalifornien.

Adress: Highway 1, Big Sur
Tel. +1-831-667 22 00
Pris dubbelrum: från 4 170 kronor
Lediga rum & priser


Pebble Beach
The Lodge at Pebble Beach
Även de som inte spelar golf bör åka till Pebble Beach. Närliggande Carmel är charmigt, och servicen på de tre Pebble Beach-hotellen genomgående mycket god. Bäst är The Lodge. Många golffantaster skulle ge sin bästa järnklubba för att spendera en natt i något av rummen som flankerar det legendariska artonde hålet. De som lyckas boka ett rum på övervåningen kan njuta av frukost på balkongen medan solens första strålar bryter igenom vattenkaskaderna som slår mot klipporna nedanför greenen. Diskret men vänlig personal som ser till att alla behov och önskemål tillgodoses snabbt och effektivt. Väldigt dyrt men värt pengarna.

Adress: 1700 17-Mile Drive, Pebble Beach
Tel.+1-831-624 38 11
Pris dubbelrum: från 4 950 kronor
www.pebblebeach.com


Pescadero
Costanoa
”Upptäck naturens egen takt”. Det är uppmaningen på ekologiskt drivna Costanoa. Vitsen är förstås att upptäcka sin egen takt och att uppnå mer harmoni med, i det här fallet, den löjligt vackra naturen. Det finns både rum, timmerstugor och traditionell camping att välja bland. Men det är de små kanvasstugorna, kallade ”tent bungalows”, som rekommenderas. En eller två sängar, ett par stolar och ett litet bord är i princip allt som får plats i dem, men de kombinerar det naturnära med det bekväma. Se till att boka en som är numrerad C10 till C14. Härifrån är utsikten över dalen Big Basin den bästa och det är dessutom lugnt men ändå nära till spa, badrum med mera. Bilderna är från C12.

Adress: 2001 Rossi Road vid Highway 1, Pescadero
Tel. +1-650-879 73 07
Pris dubbelrum: från 910 kronor (”tent bungalow”)
www.costanoa.com


San Francisco
Hotel Vitale
Hotell faller ofta offer för sina egna gimmickar, men San Franciscos Vitale lever upp till idén om välmående och vitalitet. De små lavendelkvistarna ovanför rumsnumren, morgonyogan, urvalet av musik på rummen, altanerna med utsikt över San Francisco Bay, de är alla viktiga komponenter i en av västkustens bästa hotellupplevelser.
Vitale låtsas dock inte vara en hälsoanläggning. Med gott om utrymme att arbeta på, wi-fi och diverse annat jobbrelaterat är hotellet fullt medvetet om sin position som stadens senaste lyxiga affärshotell. Men Vitale har ändå skapat något som andra hotell bara kan drömma om – en plats som, hur absurt det än kan låta, inkluderar gästerna på ett respektfullt sätt, där gränsen mellan gäst och personal inte suddas ut utan där i stället den gemensamma förståelsen av miljö och syfte utgör koppling.Dyrt att parkera bilen hos hotellet, cirka 300 kronor per dygn. Räkna in den kostnaden i budgeten om du hyr bil, vilket inte är nödvändigt i San Francisco. I stället för den traditionella bibeln på nattduksbordet ligger där Patricia Untermans San Francisco Food Lovers Guide. Passande eftersom Vitale ligger snett över gatan från Ferry Building och dess gastronomiska utbud.

Adress: 8 Mission Street, San Francisco
Tel. +1-415-278 37 00
Pris dubbelrum: från 2 355 kronor
Lediga rum & priser

 

The Orchard Garden Hotel
Att leva energisnålt och ekologiskt är en prioritet på Orchard Garden. Byggnaden är konstruerad enligt gröna principer och man använder bara återvunnet papper, sojabaserat bläck och rengöringsmedel utan kemikalier i samklang med diverse energi- och pengabesparande åtgärder. Läget vid den officiella entrén till Chinatown, ett kvarter från den exklusiva shoppingens Union Square, är så mitt i smeten det går att komma i Downtown San Francisco. Om det är bra eller dåligt är som alltid en smaksak.En tredjedel av rummen har utsikt över stadens skyline, och ett par av sviterna har egna terrasser. Trevligt, friskt och fräscht i alla bemärkelser.

Adress: 466 Bush Street, San Francisco
Tel. +1-415-399 98 07
Pris dubbelrum: från 1 320 kronor
Lediga rum & priser


Healdsburg
Hotel Healdsburg
Det här är ett behagligt hotell som trots ett par år på nacken känns förvånansvärt nytt. Visst syns skavankerna, men Healdsburg är ändå ett av de mest prisvärda i Sonoma och grannregionen Napa.I det här området piskas priserna ofta upp med fejkad vingårdsnostalgi och diverse flörtar med ”old world charm”, det mest inskränkta av alla sätt att beskriva den europeiska kontinentens kulturarv. Hotel Healdsburg håller i stället huvudet intellektuellt högre och låter god design och bra personal skapa en plattform för gästernas egna upplevelser och intryck.

Adress: 25 Matheson Street, Healdsburg
Tel. +1-707-431 28 00
Pris dubbelrum: från 2 170 kronor
Lediga rum & priser


Mendocino
Heritage House Inn
Det är vid första anblicken svårt att tänka sig att det är gänget bakom extremt coola Setai i Miami och Legian i Bali som håller i tåtarna på Heritage House. Servicenivån känns förstås igen, men till form, funktion och pris är det här hotellet mer i linje med vad vi normala människor har råd att njuta av. Kopplingen till de andra hotellen börjar däremot synas i rummens detaljer och materialval, och även i anläggningens spa, Espa. Heritage House har också en bra restaurang under ledning av australiensiska Nancy Kinchela. Som ofta längs kusten i Kalifornien är utsikten en stor del av upplevelsen. Förmiddagarnas släpiga, disiga ljus och skummande vågor kan rena den svartaste av själar.

Adress: 5200 North Highway 1, Little River
Tel. +1-707-937 58 88
Pris dubbelrum: från 2 050 kronor
Lediga rum & priser

 

Läs också

 • Nyhet

  14,6 miljoner - så många hashtags har världens mest Instagramade plats 2016. USA är landet med flest platser på 30-i-topp-listan och kammar även hem första platsen. 

 • USA

  Kalifornien har sitt vin, New York sina cocktails. Men när det kommer till öl är Philadelphia USA:s nya huvudstad. Redan 1680 grundades stadens första bryggeri och tvåhundra år senare fanns över hundra kommersiella bryggerier i Philadelphia.'

 • USA

  Crosby Street Hotel på Manhattan, har fått utmärkelsen ’Gold’ av den amerikanska styrelsen för grönt byggande, LEED. Genomgående tankar i byggnadssätt, materialval och energibesparande åtgärder har givit hotellet omnämnande som det ’grönaste’ i stan.

 • Anders Öhrman tipsar om de bästa gatorna att spatsera på i West Village i New York.

 • Nyhet

  Intresset för USA har svalnat rejält efter att Donald Trump tillträdde som president. Det visar en analys från sökmotor och prisjämförelsesajten Flygresor.se. 

 • Öl i all ära men inget slår ändå en riktigt god cocktail. Här tipsar vi om tre barer i New York där en cocktail är ett måste att beställa in.

 • Kroatien

  Närmare 800 000 kryssningsresenärer anlände till Dubrovnik i fjol. För många, menar stadens borgmästare Mato Frankovic.

 • Shopping

  Försov du dig och glömde halva packningen hemma? Om du ska flyga via Köpenhamn kan du andas ut.

 • Bäst i världen

  Inför inspelningen av filmen Borg, där han spelar rollen som tennislegendaren Björn Borg, låg Sverrir Gudnason i hårdträning för att lära sig spela tennis. När han inte spelar in film så vänder han plattor på nattklubb i Stockholm, dricker öl i New York och umgås med släkten i Reykjavik. Här är Sverrir Gudnasons bästa…

   

Reseguider

 • Reseguide

  Vår reseguide till Franska rivieran lockar med sol, bad, glamour, mysiga franska bistroer, gamla fasader, konstmuseer...

 • Tokyo
  Reseguide

  I vår reseguide till Tokyo hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museer, affärer...

 • Porto
  Reseguide

  Porto i norra Portugal har ett förföriskt vackert läge - en naturlig skönhet med ett fascinerande förflutet och en...

 • Prag
  Reseguide

  I över tusen år har Prag samlat en brokig skara kulturer som tillsammans skapat en mix få städer kan matcha. I vår...

 • Zürich
  Reseguide

  Bland alla skinande banker växer en kreativ kulturstad med små kaffebarer, lokala designbutiker och alternativa barer...

 • Kapstaden
  Reseguide

  I vår reseguide till Kapstaden hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer och takbarer, stränder...

 • Stockholm
  Reseguide

  I vår reseguide till Stockholm hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museer,...

 • Reykjavik
  Reseguide

  I vår reseguide till Reykjavik hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museer,...

 • Sydney
  Reseguide

  I vår reseguide till Sydney hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, affärer och...

 • Ibiza
  Reseguide

  På hundra år har Ibiza gått från fattig glesbygd till tummelplats för de rika och berömda. Däremellan har ön hunnit...

 • Reseguide

  I vår reseguide till New York hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museum, affärer...

 • Reseguide

  Reseguide Rom bjuder på mer än Colosseum och Vatikanen. Den senaste tiden har många nya barer och restauranger öppnat...

 • San Sebastian
  Reseguide

  Med San Sebastian är det kärlek vid första ögonkastet och det visar sig vara en hållbar sådan. Ju djupare man gräver...

 • Bangkok
  Reseguide

  I vår reseguide till Bangkok hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, takbarer, klubbar, affärer,...

 • Reseguide

  I vår reseguide till Paris hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, affärer och...

 • Amsterdam
  Reseguide

  I vår reseguide till Amsterdam hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museer,...

 • Singapore
  Reseguide

  Singapore är hett, hett, hett! I vår reseguide till Singapore hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger,...

 • Reseguide

  Reseguide Hongkong – en världsmetropol av rang som förutom galna marknader, finrestauranger med Michelinstjärnor och...

 • Los Angeles
  Reseguide

  I vår reseguide till Los Angeles hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museer,...

 • Reseguide

  Reseguide Aruba bjuder på vita stränder, kristallklart vatten och skinande sol. Hit vallfärdar chica yogaentusiaster,...

 • Köpenhamn
  Reseguide

  I vår reseguide till Köpenhamn hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museer,...

 • Boston
  Reseguide

  I vår reseguide till Boston hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, museer, affärer...

 • Reseguide

  Reseguide Bali. Bali är den sinnliga ön där det alltid finns plats för konst, dans, traditioner och kultur. Samtidigt...

 • Miami
  Reseguide

  I vår resguide till Miami hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, affärer och...

 • Flyg

  Flyg mellan New York och Paris – så många gånger du vill

 • Grekland

  Vissa begrepp betyder olika saker för olika människor. All-inclusive är ett av dem, det fick en tavernaägare på Rhodos nyligen erfara, rapporterar grekiska Dimokratiki.

 • Italien

  För första gången på 40 år öppnas Colosseums översta plan för allmänheten.

 • Flyg

  Influensa, vinterkräksjuka och RS-virus når sina årliga toppnoteringar under vabruari, månaden tidigare känd som februari. Det sista man vill är att åka på en influensa på flyget till den efterlängtade semestern. Men det finns knep för att undvika att dra på sig medresenärernas baciller.

 • Reseguide

  Florida är ett av de största resmålen under årets sportlov och av alla städer i staten är Miami helt klart dess kronjuvel. Att göra reseguider har varit vår största expertis sedan vi startade – missa inte vår uppdaterade digitala Miamiguide om du eller någon du känner ska dit framöver. Guiden hittar du HÄR.

 • Resmål

  Alla kvinnor som känner ett behov av att ta en paus från män på semestern kommer snart att få ett nytt resmål.

Våra reseproffs

 • Johan är vår hotellexpert, men även en förträfflig fotograf och skribent. Han har ett långt förflutet på RES, bland annat som chefredaktör.

 • Vår Londonkorrespondent som har full koll på de senaste hotellen, de hetaste restaurangerna och vilka utställningar och klubbar som gäller.

 • Linda har gjort Los Angeles till sin hemstad och rapporterar om allt från smartaste foodtrucken på Venice Beach till flådigaste restaurangen för Hollywoodeliten.

 • RES chefredaktör har rötterna i Värmland men hjärtat i en resväska. Hon återvänder sällan till samma resmål två gånger utan har som motto att alltid åka till nya platser, oavsett klimat eller kultur.

 • En globetrotter och socialt geni som har sin bas i New York, men som ständigt är på resande fot. Från henne får vi trendrapporter från världens alla hörn, särskilt om restauranger och innovativa kockar.

 • Vår korrespondent i Paris som befunnit sig i ljusets stad på obestämd tid – under väldigt många år. Hon förser oss med de senaste nyheterna och de bästa tipsen.

 • Idas jobb är bokstavligt talat att hålla koll på det senaste i Barcelona – hon driver guide- och eventföretaget When in Barcelona. Hon är snäll nog att dela med sig av sina hemligheter till RES.

 • Redaktören som skyr sol, bad och värme. När David får välja är vädret kyligt, landskapet kargt och baren mörk och fylld med träpanel. Det är alltså ingen slump att han kan Irland utan och innan.

 • Vårt matproffs i Amsterdam. Nina driver den omåttligt populära bloggen och Instagram-kontot Nourish Atelier med fokus på vegetariska anrättningar – mest sina egna. Hon har stenkoll på allt var vad Amsterdam har att erbjuda, även bortom tallrikskanten.

 • Hotell

  Courmayeur är en mysig by som ligger inklämd mellan Mont Blanc-massivet och spektakulära toppar på andra sidan. Det är lätt att ta sig till och från liftarna från hotellen som nästa alla erbjuder gratis transport. Byns centrum ligger vid en charmig gågata med bra restauranger, shopping och barer. Här är några av de bästa hotellen i Courmayeur.

 • Semester

  Äntligen en arbetstagarjul! Knappt har arbetsåret 2018 satt igång på riktigt förrän vi börjar fundera på årets ledigheter och semestrar – och i år blir det ovanligt bra. 

 • Tåg

  Frukosten är dagens viktigaste måltid och det gäller givetvis även för affärsresenärer. MTR Express lanserar ny, hållbar och näringsriktig frukostmeny i 1 klass Plus, signerad krögaren Pontus Frithiof.

Missa inte de bästa tipsen – prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag!

Då blir du först med de senaste nyheterna och mest initierade tipsen, får genvägarna till de nyaste guiderna och full koll vilka weekendstäder som gäller framöver och vart din nästa långresa bör gå. Ett fullkomligt nödvändigt nyhetsbrev för dig som vill få ut mer av dina resor, men andra ord.