USA

Het restaurang i New York lockar med vin

Oct 03, 2009

Restaurangen på alla New York-bors läppar just nu heter Aurole och ägs av välkände kocken Charlie Palmer. Särskilt lockar Aurole med möjligheten att kunna förbeställa från sin gedigna vinlista innan restaurangbesöket.

Aurole har beskrivits som det ”klassiska New York” och ligger beläget intill Bryant Park i Bank of America-tornet, en av stadens mäktigare skyskrapor. Chefskock är erkände Charlie Palmer som blev ökänd för att tidigt använda sig av regionala råvaror i sitt matlagande. Palmer har skrivit flera kockböcker och medverkat i en rad matlagningsprogram och står bakom en mer softistikerad amerikansk cuisine och det är också den typ av mat som serveras på Aurole – här hittar du rätter med namn som ”Colorado Lamb Lion” och ”Alaskan Halibut”. Restaurangen är inte stor men utgörs av två dining rooms i två olika miljöer, den ena mer exklusiv än den andra. Vin går att förebeställa var du än väljer att inta måltiden, detta görs på webbsidan ewinebook.com. Restaurangen serverar även lunch.

Aureole
One Bryant Park, 135 West 42nd Street, New York
+1 212-319 1660
charliepalmer.com

 

Mer från RES

Porto Cruz Terrace Lounge 360º. Foto: Pressbild / Espaço Porto Cruz.

Handplockade tips

7 (nya!) upptäckter i Porto

Lissabons lillasyster Porto korkar upp med vin, kultur och otroliga hotell, mitt i smeten i en världsarvslistad stadskärna.

Simon Rogan utanför sin trestjärna L’Enclume i engelska Cumbria. Foto: Pressbild / Three Stars Group.

Handplockade tips

4 matdestinationer att hålla koll på 2024

Resor och mat hänger omistligt ihop, det är sedan gammalt. Men finns det några särskilda platser som foodieresenärer bör zooma in på just nu? RES:s redaktion delar med sig av fyra spaningar på matdestinationer vi i år upplever särskilt spännande.

Peruanskt på taket till hotellet The Madrid Edition. Foto: Oroya at Edition Facebook.

Handplockade tips

5 krogfavoriter i Madrid

Årets europeiska huvudstad för gastronomisk kultur är – Madrid. Det här är våra fem senaste favoriter.