New York, USA: Heta New York – både innanför och bortanför Manhattan
USA

Heta New York – både innanför och bortanför Manhattan

Hotell i New York

Staden som aldrig sover blir trots sömnbrist aldrig trött och sliten. RES Katarina Matsson visar vägen till New Yorks hetaste nya hotell, restauranger, kaféer och butiker på Manhattan och i Williamsburg.

Boende

Hotel Williamsburg
Nyöppnade Hotel Williamsburg har tagits emot med blandade känslor av områdets hipsters. Boutiquehotellet vid McCarren Park må vara lite för flashigt för grannarna – trots hipstervänliga detaljer som lp-spelare på rummen – men det är svårt att hitta ett bättre läge om man vill bo i Williamsburg. Dessutom: pool, takbar, restaurangen Pillar & Plough och gångavstånd till favoriter som bistron Five Leaves, second hand-meckat Beacon’s Closet, L-tåget och tidigare nämnda Brooklyn Flea. Dubbelrum från cirka 1 600 kronor.
160 N 12th Street, Williamsburg
hwbrooklyn.com

Mat och dryck

Tiny’s & The Bar Upstairs
I fjol slog Henrik Lundqvists restaurang Tiny’s & The Bar Upstairs upp dörrarna i Tribeca. Den svenska hockeystjärnan har bildat team med Rangerskompisen Sean Avery och Matt Abramcyk (känd från Beatrice Inn) för att servera ”high-end home cooking”, vilket i sammanhanget betyder hemgjord gnocchi, grillad kyckling och fläskkotletter. Den gulliga lilla byggnaden har 200 år på nacken och inredningen är rått industrichic. Serverar lunch, brunch och middag.
135 West Broadway, Tribeca
tinysnyc.com

Laughing Man Coffee & Tea
Nästan runt hörnet från Tiny’s hittar du en annan hunk. Hugh Jackman är en av personerna bakom kaféet/välgörenhetsorganisationen Laughing Man, som öppnade i höstas. Filmstjärnan fick idén när han lärde känna en kaffebonde i Etiopien, och med mottot ”all be happy” satsar organisationen på filantropi med fokus på utbildning. Gott kaffe säljer de också!
186 Duane Street, Tribeca
shop.livelaughingman.com

Calexico Restuarant
Om det är något som präglar New Yorks gator lika mycket som gula taxibilar och rykande brunnar så är det food trucks. Calexico började servera tacos på hjul för fyra år sedan. Numera finns de även i fasta lokaler i Brooklyns Red Hook och Greenpoint. Västkustbor må klaga på östkustens mexikanska mat, men som Santa Maria-uppfödd svensk kastar jag mig med glädje över varenda taco – särskilt när priset ligger kring 20 kronor.
Calexico Restuarant
645 Manhattan Avenue, Greenpoint

Calexico Tequeria
122 Union Street, Red Hook

Calexico Cart
Worth Square, 24th Street och Broadway, Madison Square Park, och Wooster och Prince Street, Soho
calexicocart.com

Shopping

Brooklyn Flea
Äntligen! I april flyttade Brooklyn Fleas lördagsmarknad ut till Fort Greene igen. Det är värt att ta tunnelbanan dit för att se löven spricka på brownstonekantade gator, titta på möbler man önskar fick plats på flyget, äta den kanske bästa pizzan i stan hos Pizzamoto och – om man har tur – fynda en ny garderob. På söndagarna hittar du marknaden i Williamsburg, med en helt magisk utsikt över Manhattan. Lördagar, 10.00–17.00, 176 Lafayette Avenue, mellan Clermont och Vanderbilt Avenue i Fort Greene. Söndagar, 10.00–17.00, East River Waterfront, mellan
North 6th Street och North 7th Street i Williamsburg.
brooklynflea.com

Sevärdheter

New Museum
Ett av de intressantare museerna i New York är New Museum i Nolita. Och i maj finns orsak för alla svenskar att sträcka på sig lite extra. Då har Klara Lidén sin första stora, amerikanska soloutställning på museet. Förvänta dig spännande psykologiska experiment med den urbana verkligheten. Byggnaden, ritad av japanernas Kazuyo Sejima och Ryue Nishizawa, är värd ett besök i sig. Klara Lidéns utställning Bodies of society pågår mellan 9 maj och 1 juli.
235 Bowery, Nolita
newmuseum.org

 

Publicerad: 2012-05-07