USA: Rymdturism allt närmare – boka resa för 2,4 miljoner
getty images
Nyhet

Rymdturism allt närmare – boka resa för 2,4 miljoner

Drömmer du om att åka till rymden? För drygt 2,4 miljoner kronor kan din dröm gå i uppfyllelse. Flygbolaget Virgin Galactic satsar på att köra kommersiella resor till rymden i slutet av året, skriver Travel + Leisure.

Text: Elin Fellman

Företagets dröm om att bli det första som erbjuder rymdturism kommer allt närmare. Hittills har 700 personer betalat den dyra biljetten för den oförglömliga resan. Bland annat kändisarna Justin Bieber och Leonardo DiCaprio. Miljardären och grundaren av företaget, Richard Branson, meddelade i förra veckan att Virgin Galactic flyttar sitt huvudkvarter från Mojave i Karlifornien till öknen i New Mexico. 

– Det första fotografiet av jorden från rymden togs över New Mexico i oktober 1946. Hur inspirerande och lämpligt är det inte då att staten snart kommer att vara värd för de första kommersiella rymdresorna som gör att tusentals människor kan se jorden från rymden med egna ögon, säger George Whitesides, VD för Virgin Galactic och The Space Ship Company, i ett uttalande.

Vidare säger Whitesides att ett specifikt datum inte är satt ännu då de väntar på att flera testflyg ska bli klara. 

Enligt den svenska resebyrån Navigare Moments har över tio svenskar köpt en biljett till rymden. Bland annat äventyraren Renata Chlumska som med största sannolikhet kommer att bli den första svenska kvinnan i rymden. 

Virgin Galatic

Publicerad: 2019-05-14