Vinnaren i RES och Nikons stora fototävling är…
Fototävling

Vinnaren i RES och Nikons stora fototävling är…

Och vinnaren i RES och Nikons fototävling är…

 

… Carola Pilarz, med foto som största intresse, som vinner en systemkamera plus objektiv från Nikon, värde 9 300 kronor.

Vinnarbilden togs i nordvästra Polen, vid badorten Trzęsacz i Västpommern, nära den tyska gränsen.


– Min man är från Polen så semestrarna går ofta dit. Polen har en otroligt vacker sandstrand längs hela kusten. Jag fotograferade från en pir ovanför stranden och slogs av hur vindskydden blev som färgklickar i den fina beige sanden, säger Carola Pilarz.

 

Juryns motivering:

”Tala om semesterbild i kubik! Det är så mycket retro och pop-art-känsla i bilden att den nästan blir en meta-bild eller ett grafiskt mönster. Vi skickas till 1990-talets Venice Beach eller någon annan stor strand – nu var det Polens playa. Det är så mycket i bilden som händer. Vi påminns om att stranden är en mötesplats som samlar folk från helt olika generationer och miljöer, men att just här och nu vill alla bara samma sak: njuta. Det är lätt att låta fantasin skena vidare. Fotot låter oss vara regissören för alla dessa livsöden, för en stund.”

 

Carola bor i Stavsnäs utanför Stockholm och arbetar som grafisk formgivare. Så ofta som möjligt vill hon ut och fotografera, oftast i sällskap med sin beagle. Resor är det andra stora intresset. Förutom Polen besöks ofta Sydeuropa med de vuxna barnen under vinter/tidig vår. Ett drömresmål vore Latinamerika. Djurrättsfrågor ligger också henne varmt om hjärtat.

 

5 vinnare till…

Och här är ytterligare fem finalister som vinner en varsin helårsprenumeration på RES – utom inbördes ordning.

Foto: Jonas Nilsson @jonas.b.nilsson.3

 

Foto: Sofia Weiderholm @misssodi

 

Foto: Sofie Öberg @sofiesvarld.se

 

Foto: Henrik Dahlstedt @hddahlstedt

 

Foto: Mikael Hovi @the_hovi 

 

Publicerad: 2017-11-30