Grekland: Grekland välkomnar världen!

Grekland välkomnar världen!

En grekisk sommar som aldrig tar slut. Milslånga stränder med kristallklart vatten, konstant solsken, lokala smaker och färgstarka solnedgångar. 

Evia, Aidipsos Foto:GNTO/Y. Skoulas

Läs mer: grekisk sommar

Chalkis: staden med ett vilt hav

Många Atenbor och greker som bor i de centrala delarna av landet har en förkärlek till vackra Chalkis, huvudregionen i Evia, som brukar kallas “helgön”. Staden skulle nästan kunna ses som en förort till Aten då det endast tar 45 minuter att åka hit med bil. För att nå Chalkis färdas du över en imponerande hög bro. Ta en kaffepaus vid havet - en favoritplats för de unga - och njut av utsikten över Evripossundet. 

Läs mer: Chalkis 

Hälsa och wellness - Spa - heta källor 

Anamma Aristoteles motto  “Sinnets energi är livsviktigt” 

Heta källor och termalbad finns på 850 platser runt om i Grekland. Deras gynnsamma kraft ger dig möjligheten att behandla kroniska tillstånd på ett naturligt sätt. Medan de helande egenskaperna hos havsvatten, tång eller lera hjälper dig att övervinna stress och ångest och förbättra ditt mentala tillstånd.

Evia eller "Euboia", är den näst största ön i Grekland och den tredje största i östra Medelhavet, nära Aten i prefekturen i Attika. 

Aidipsos Foto: GNTO/Y.Skoulas

Aidipsos på Evia är troligen den kändaste spa-staden i Grekland. Den mysiga lilla staden ligger på norra delen av ön och kan nås med färja till fastlandet från Arkitsa i Fthiotida-regionen i centrala Grekland, bara 152 kilometer eller 1 timme och 40 minuters bilfärd från Aten. De helande egenskaperna hos Aidipsos termiska källor är kända sedan urminnes tider och nämns faktiskt i Plutarch, Strabo och Aristoteles litteratur. 

Läs mer: Evia

Orten Kamena Vourla ligger 178 kilometer norr om Aten. Orten har varit välkänd i många århundraden på grund av dess terapeutiska egenskaper. Omkring 1926 upptäckte kemisten Michail Pertesis den exceptionellt höga radonkoncentrationen i vattnet, vilket ansågs vara ett stort värde för människors hälsa. 

Kammena Vourla Foto: GNTO/M.Mandreka

Läs mer: Thermalbad

Eptálofos (Delphi)

Denna vandringsled är en del av ett internationellt system av rekommenderad leder. Utgå ut från byn Eptálofos och vandra hela vägen till antika Delphi, där oraklet en gång sägs ha setts. 

Central Greece Delphi Oracle Foto: GNTO/C.Moustafelou

Aráchova är en pittoresk bergsby som ligger vid foten av berget Mt. Parnassus i Viotia, i södra Grekland. Det är en av de mest populära vinterdestinationerna i Grekland och är en stor favorit för passionerade skidälskare och kändisar, eller bara förstagångsbesökare som vill koppla av i en drömmig bergsmiljö med moderna turistfaciliteter.  

Arachova Foto: GNTO/K.Vergas

Läs mer: Arachova

Är du en naturälskare? Letar du efter den typ av spänning som kommer att få ditt adrenalin att pumpa? Karpenisi är då det perfekta resmålet eftersom det finns en mängd aktiviteter för dig under hela året. Så slösa inte tid, ta en tur till hjärtat av den grekiska naturen och se raviner med imponerande vattenfall, täta skogsområden och snabba flodvatten! 

Karpenisi, Foto: GNTO/Compliments of P.Mourmas

Läs mer: Karpenisi

Nafpaktos: Byggd mellan Antirrio och floden Mornos, är Nafpaktos den vackraste staden i distriktet Aitoloakarnania. De idylliska stränderna vetter mot Korintiska bukten; det majestätiska berget omfamnar staden Nafpaktia; den rika historien återspeglas i två monument, det venetianska slottet och den venetianska hamnen. 

Nafpaktos, Photo:GNTO/K.Kouzouni

Galaxidi: Genom de fantastiska bergslandskapen i Fokida når man en stad med tradition och marinhistoria vid de södra kusterna i centrala Grekland. Modiga sjömän brukade segla runt Medelhavet för att söka tillflykt i de två hamnarna i den lilla staden, Agora och Chirolakas. Marin- och folkloremuseerna i staden vittnar om Galaxidis långa historia.

Galaxidi, Foto: GNTO/K. Vergas

Läs mer: Galaxidi och Nafpaktos

​​​​​​​