Ramundberget – ett skidparadis för snöälskare

Ramundberget – ett skidparadis för snöälskare

Längtar du också efter riktig vinter, äkta fjäll och nya naturupplevelser? Efter en plats där du inte behöver välja mellan äventyr och lugn och ro? En försäkran om att barnen trivs lika bra som du och där skidåkningen är lättillgänglig och varierande, både i och utanför pisten? Alltihop finns i snösäkra Ramundberget - en liten plats vid vägs ände, full av stora upplevelser och vackra vyer. 

Där vägen tar slut och kalfjället tar vid ligger den familjeägda lugna fjällanläggningen som är ett småskaligt alternativ för dig som söker det äkta och genuina, samtidigt som det är en del av Skandinaviens största skidområde. Med 43 nedfarter, 300 km preparerade längdspår, mängder av orörd offpist och en massa skoj för både små och stora är Ramundberget en perfekt mix för den som gillar vinteräventyr och riktig snö. 

I Ramundbergets liftsystem dominerar natursnön. Det här är en av de mest snösäkra skidorterna i Sverige och ofta ligger nysnön djup, orörd och inbjudande utanför pisterna. Här finns fint preparerade pister i alla svårighetsgrader, lättillgänglig lössnö- och topptursåkning, roliga parker och skogsskidåkning speciellt anpassad för barn. 

Funäsfjällens längdspår, som Ramundberget är en del av, är världens största sammanhängande spårsystem för längd- och turåkning. Här tränar världseliten, här sliter motionärerna och här njuter turåkarna och familjerna i sitt eget tempo. Spåren går i dalgången och uppe på fjället och kan erbjuda såväl tuffa som snällare utmaningar. 

Den ökade efterfrågan på naturupplevelser och nya äventyr har resulterat i att Ramundberget satsar stort på guidade turer genom det nya äventyrscentret. Allt för att så många som möjligt ska få uppleva fjällen på ett nytt sätt. Här erbjuds exempelvis guidade toppturer, guide för att hitta bästa lössnön i offpist, snöskovandring, skotertolkning och mycket mer. Här erbjuds även lektioner för alpint, telemark, snowboard och längd.

Ramundbergets maskot Mickelina är en klar favorit hos de yngre barnen som gärna busar runt i Mickelinas Värld i Lillramis. Här finns en barnbacke med café, längdspår, värmestuga och lekhörna med pyssel och ett tipitält där elden alltid brinner. Mickelina ställer också gärna upp på barnpassning för barn som vill leka en stund med andra barn medan de vuxna åker skidor på egen hand.

FAKTA Ramundberget 

  • Fallhöjd 300 m 
  • Antal nedfarter 43 
  • Längsta pist 1 650 m 
  • Liftar 10 
  • Barnskidområden 2 
  • Parker 5
  • Restauranger/caféer 6
  • Längd 300 km, preparerade klassiskt och skate, 450 km rösade turspår 
  • Skoterleder 610 km, preparerade. 
  • Säsong 22/23 16 december - 16 april

Telefon 0684-66 88 00
E-post bokning@ramundberget.se
Hemsida www.ramundberget.se