New York

Taco Time!

IMG_7392

Min excentriska, sköna konstnärskompis Lilah köpte nyligen helt otippat en byggnad ute i Bed Sty (Bedford Styvesant, Brooklyn, ytterligare ett av de där avsides kvarteren som bubblar över just nu).  Hörnhusets bottenplan hyrde hon raskt ut till bekanta i krogbranschen som lika fort omvandlade lokalen till en stimmig, svartkaklad bar med graffiti-artad fondvägg och mexikanska ”Day of the dead” dödskallar.  Trädgården ekiperades med en silver-smäcker mattruck samt picknickbord, bänkar och ljusslingor.  Så föddes Chilo’s, en opretentiös fritidsgård  som serverar stans bästa tacos.  Det är rock n’ roll, det är lekfullt, det är härligt attitydbefriat och helt perfekt för en slapp torsdagstaco och ett par vassa margaritas.  Gårdagens specialare var en hit, taco med grillad bläckfisk och chorizo, den slog näppeligen ut favoriten med grillade jätteräkor.  Tostadan med avokado, svarta bönor och barn-mjäkig mexikansk ost är finfin den med, liksom kyckling tacon och…ja, du förstår…det finns inget dåligt på menyn.  Strimlad jalapeño, syltad rödlök och en drös hemmagjorda salsavarianter gör kalaset till en underbart sölig, fem-servietter-kladdig middag.  Slicka fingrarna, häng kvar en stund, ta en drink till och lyssna på sorlet.  Ingen har bråttom på Chilo’s.

IMG_7375IMG_7370

My quirky, fabulous artist friend Lilah randomly bought a building out in Bed Sty (Bedford Styvesant, Brooklyn, another one of those kind of off the radar neighborhoods that is bubbling over right now.)  The corner house came with a street level commercial space that she swiftly rented to acquaintances in the restaurant business, they went ahead and turned the premises into a buzzy, black-tiled bar with a graffiti:ish wall and Mexican, Day of the Dead skulls.  They equipped the backyard with a silvery-sleek food truck as well as picnic tables, benches and those fairground-festive strands of lightbulbs.  And thus Chilo’s was born, an unpretentious playground that serves up the city’s best tacos.  It’s rock n’ roll, it’s lively, it’s mercifully devoid of attitude and just perfect for a lazy Thursday taco and a couple of sharp margaritas.  Last night’s special was a hit, a taco with grilled octopus and chorizo, it almost beat out the favorite with grilled shrimp.  The tostada with avocado, black beans and that wimpy Mexican farmer’s cheese isn’t half bad either, just like the chicken taco and the…you get it…there’s nothing bad on the menu.  Sliced jalapeño, pickled red onions and a slew of homemade salsas turn the feast into a wonderfully chaotic five-napkin-messy dinner.  Lick your fingers, stick around for a moment, grab another drink and listen to the hissing of summer loafers, to paraphrase Joni Mitchell.

IMG_7393IMG_7373

 

323 Franklin Avenue

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Taco Time!, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Detta inlägg postades i Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, Tacos, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *